Rapid București a efectuat primul antrenament din acest an! Patru jucători noi prezenți la reunire

Rapid București s-a reunit marți, la baza Coresi din Capitală. Patru jucători noi s-au prezentat la primul antrenament din această iarnă.

Este vorba despre Catălin Hlistei (Sportul Snagov), Cătălin Onea (Sportul Snagov), Alin Turbatu (Olteniţa) şi Robert Băjan (Viitorul Constanţa).

Daniel Pancu, antrenorul giuleștenilor, a vorbit despre noile achiziții, dar și despre planurile echipei sale. Rapidiștii vor juca un prim meci amical împotriva echipei Carmen București, sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 13:00.

„Am trecut la altă etapă. Nici jucătorii care au plecat nu putem să spunem că erau jucători cu experienţă. Sunt jucători, până acum, cu excepţia lui Turbatu, care vine tot din liga a treia, restul sunt jucători buni sau foarte buni de liga a doua. Probabil că în zilele viitoare, până săptămâna următoare, vom definitiva lotul. Vor mai veni jucători cu siguranţă şi vor veni jucători buni.

Nu o să se termine niciodată lucrurile astea (n.r. legat de transferul lui Alin Turbatu, fost la CSA Steaua). Noi tot am luat jucători de la ei, de la noi e important că nu a plecat nimeni la Steaua. Până la urmă, e un jucător care de un an de zile ştie ce înseamnă Rapidul.

Eu îl văd doar ca pe un profesionist şi un jucător tânăr cu calităţi. Vom vedea dacă va ajunge, dar e un jucător cu calităţi. Mie mi-a plăcut şi am fost de acord cu transferul lui.

Robinho are ceva probleme, ştiam de săptămâna trecută, şi cred că se vor rezolva greu problemele lui. Nu ştiu exact despre ce e vorba.

Robinho e un jucător în care eu mi-am pus mari speranţe şi a lipsit mult din cauza problemelor care le-a avut cu contractul, cu permisul de muncă. A intrat mai greu în ritm, a dat cel mai important gol al campionatului de până acum, la meciul cu Slobozia, şi l-aş considera o pierdere foarte importantă pentru noi.

[…] E treaba conducerii (n.r. la transferul lui Hlistei). Eu nu sunt manager, am mai spus lucrul ăsta, sunt antrenor. Conducătorii propun jucătorii. Normal, când vezi că… bine, să nu desconsiderăm Rapidul. Până la urmă suntem liderul ligii a treia, cu şanse foarte mari de a promova la vară şi le-am spus şi la început că e un prilej să aibă satisfacţii.

E un jucător foarte bun de liga a doua, într-adevăr. Eu l-am urmărit în foarte multe meciuri, e un mare câştig, e cel mai important transfer al nostru până acum. Dar nu putem spune că venind la Rapid, de la liderul ligii a doua, e un pas în spate. Eu nu îl consider aşa. Dacă rămâne la noi doi, trei ani de zile, va avea alte satisfacţii mult mai mari.

Avem şi trei meciuri de verificare. Primul este sâmbătă. Programul va fi aici. Din păcate, se pare că doar pe suprafaţă sintetică, dar astea sunt condiţiile în România acum şi multe echipe nici terenul ăsta nu îl au”, a declarat Daniel Pancu, potrivit Telekom Sport.

Lotul Rapidului prezent la reunire:

PORTARI
Ștefan Ciuculescu
Virgil Drăghia
Andrei Voican

FUNDAȘI
Ionuț Voicu
Alex Iacob
Doru Bratu
Alex Catrici
Alin Demici
Adrian Neacșu
Cătălin Oanea (Sportul Snagov)
Robert Băjan (Viitorul Constanța)

MIJLOCAȘI
Lucian Goge
Cătălin Hlistei (Sportul Snagov)
Alex Duriță
Adrian Grigore
Alin Cârstocea
Amir Jorza
Mircea Manole
Alin Turbatu (CSM Oltenița)
David Onyeanula (în probe)

ATACANȚI
Marian Vlada
Deivydas Matulevicius
Gabriel Toma