Cristian Balaj, noul șef al antidopingului

Fostul arbitru internaţional Cristian Balaj a fost numit oficial, joi, director al Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), în locul Grazielei Vâjială, care conducea instituţia din 2007.

În decembrie 2017 a izbucnit un scandal imens, după ce s-a aflat că Agenţia Internaţională Antidoping (WADA) a suspendat acreditarea laboratorului de la Bucureşti. Ulterior, explicația a venit de la publicaţia germană „Der Spiegel”, care a obținuse raportul confidenţial al WADA în care se arăta că oficiali români falsificaseră probe. Era clar că în asemenea condiții vechea conducere avea zilele numărate.

Astfel, cel care în vara lui 2017 a acordat revistei noastre „100% Sport Romania” un amplu interviu, chiar dacă tot este ocolit de FRF și de Comisia de Arbitri din curtea acesteia, are căutare și după ce și-a pus fluierul în cui. Această nouă sarcină i se va suprapune peste cele de președinte al AJF Maramureș, de consilier în Ministerul Tineretului și Sportului și de expert în arbitraj la Telekom Sport.

De menționat că laboratorul antidoping din România era acreditat de WADA din iulie 2009, iar la momentul suspendării acreditării, rămăsese singurul din Europa de Est cu patalama. Aceasta după ce laboratorul de la Moscova rămăsese fără autorizaţie, în urma descoperirilor de fraudarea masivă a probelor de urină şi sânge.