Cristina Neagu face recuperare și speră într-o revenire rapidă pe terenul de handbal

Accidentată la genunchiul drept (ruptură de ligament încrucișat anterior) în timpul Campionatului European din Franța, la meciul cu Ungaria, Cristina Neagu a fost supusă recent unei intervenții chirurgicale în Belgia, la clinica doctorului Marc Martens, iar de câteva zile a revenit acasă. Interul de la CSM București nu stă degeaba și trage tare să revină pe teren cât mai curând.

Cu gândul se a reduce la minimum perioada în care nu va putea evolua – șase-șapte luni – Cristina petrece zilnic peste patru ore la o clinică specializată în recuperare sportivă. Cum nici un sacrificiu nu e prea mare, liderul echipei naționale a României spune că face tot ce este nevoie pentru a fi aptă de joc. ”Mă simt bine, recuperarea merge bine, dar sunt conștientă că procesul de recuperare este cu suișuri și coborâșuri. Este o perioadă grea, dar muncesc mult, zi de zi, și știu că voi reveni și mai puternică. Contează foarte mult faptul că am un psihic tare. Simt că lucrurile merg în direcția bună, iar medicul mi-a spus că în mod normal după șase luni mă voi putea întoarce la handbal. Abia aștept să-mi scot firele de la operație, săptămâna viitoare, apoi să merg să fac bazin, și peste alte două săptămâni să pot face și bicicletă… cu cât voi face mai multe lucruri, cu atât voi avea un moral și mai bun”, a declarat Cristina Neagu.

Handbalista de la CSM București mărturisește că nu a vrut să vadă imaginile cu accidentarea urâtă pe care a suferit-o în timpul meciului cu Ungaria, de la Euro, dar a descris ce a simțit în momentele în care genunchiul ”i-a fugit” și a realizat că este vorba despre o problemă foarte serioasă. ”Nu am dorit să mă uit la reluări la televizor, dar în primele zile după operație nu puteam scăpa de acele imagini din timpul jocului, îmi tot veneau în minte… M-a durut foarte tare, știu exact ce am simțit și ce s-a văzut la televizor. M-am speriat tare, am țipat de durere, apoi am început să plâng pentru că mi-am dat seama că mi-am rupt ligamentul. Nu vreau să-mi fac sânge rău uitându-mă la acele imagini. În general mi-e greu să văd accidentări la televizor, mai ales că se dau și în slow motion și poți vedea în amănunt cum se întâmplă lucrurile… știu că a fost un șoc pentru toată lumea… A fost greu…”.

Declarată în trei rânduri cea mai valoroasă handbalistă din lume, Cristina Neagu crede că ”tigroaicele” sunt pe un drum ascendent, în ciuda problemelor din ultima perioadă. Ea mizează pe calificarea fetelor în Final Four-ul Ligii Campionilor și promite că va fi șef de galerie la Budapesta. ”Îmi dau seama că le lipsesc fetelor…Îmi doresc foarte tare să mergem cât mai departe în Liga Campionilor. Voi fi mereu alături de ele și le voi susține. Știu că este o perioadă grea pentru echipă, dar sunt convinsă că avem calitate și vom depăși clipele mai nefaste și vom juca mai bine. Mi-e greu să stau pe margine, dar în momentul de față încerc să mă concentrez mai mult pe recuperarea mea”, a concluzionat Cristina Neagu.