Simona Halep se pregătește de confruntarea cu Serena Williams după ce a eliminat-o pe Venus

Lider mondial la zi și finalistă a ediţiei trecute, Simona Halep a învins-o cu 6-2, 6-3 pe americanca Venus Williams, jucătoare aflată acum pe locul 36 WTA. Românca s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open, fază în care o va înfrunta pe Serena Williams.

Simona Halep a dominat disputa cu Venus Williams, practicând un joc variat. Românca a fost foarte sigură la serviciu și a avut apariții incisive și la fileu, acolo unde o vedem mai rar. Halep a reușit o serie de 6 ghemuri câștigate, de la 1-2 la 6-2, în primul set, respectiv 1-0 în cel de-al doilea.

După disputa cu Venus, Halep a declarat pe teren: „A fost un meci extraordinar. Cred că a fost cel mai bun meci al meu aici, în acest an. Sunt foarte bucuroasă de modul în care am jucat. Este o mare provocare să joci împotriva surorilor Williams. Aşa că am fost super-motivată, azi. M-am bucurat mult de atmosferă. Vă mulţumesc tuturor că aţi venit şi aţi fost atât de drăguţi cu mine. (n.r. – Cu Serena), trebuie să mă bucur de joc, să dau tot ce am mai bun. Nu am ce să pierd, pentru că joc împotriva unei mari campioane. Va fi o provocare mai mare, dar sunt pregătită să-i fac faţă”.

În faza următoare, Simona Halep va evolua împotriva Serenei Williams, fost lider mondial și ocupantă a locului 16 WTA în acest moment. Aceasta va fi a zecea lor partidă directă (8-1 pentru Williams), prima de când Serena a devenit mamă.

Calificarea în optimile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Melbourne îi aduce Simonei 260.000 de dolari australieni (circa 186.000 de dolari americani) şi 240 de puncte WTA.