PREMIUM – 100% SPORT | Laszlo Balint – Antrenorul revelatiei Ligii a II-a vine de la Brasov

Cu un nou antrenor şi cu o echipă reconstruită din temelii,  Sportul Snagov a făcut legea în Liga a 2-a în 2018

Într-unul dintre cele mai puternice sezoane ale Ligii 2 de după Revoluţie, László Bálint, antrenorul braşovean de 39 de ani, uimeşte lumea fotbalului cu Sportul Snagov, o echipă oarecare, inferioară ca valoare, dar şi cu un buget mult sub Petrolul, „U” Cluj, Chindia sau FC Argeş. În vară, când semna cu Sportul Snagov, Bálint îşi trasa singur primul obiectiv pentru acest sezon: „Vreau să fim surpriza Ligii a 2-a“. Atent la detalii, meticulos în organizarea jocului, dar şi ancorat în realitatea dură din fotbalul românesc, antrenorul braşovean îşi construieşte cu paşi siguri o carieră de succes.

„Meseria de antrenor te consumă enorm. Victoriile şi înfrângerile sunt lecţii pentru un antrenor, dar mai ales cele din urmă. Încerc să analizez, discut foarte mult cu jucătorii, dar acest lucru necesită timp, energie şi consum nervos foarte mare. Îmi doresc enorm să reuşesc în această meserie de antrenor. Ca o ambiţie personală vreau mai mult decât am realizat ca jucător. Nu mă sperie, dar dacă munceşti, mai devreme sau mai târziu apar rezultatele. Nu va fi uşor, pentru că am în palmares un titlu ca jucător la Unirea Urziceni“, spune tânărul antrenor.

Reacţie după momentele de cumpănă

Dacă după primele etape se vorbea de Sportul Snagov că este un lider de conjunctură, iată că echipa ilfoveană a luat faţa mult mai titratelor Petrolul, „U” Cluj sau FC Argeş şi a terminat 2018 pe primul loc.

„E o poziţie care ne onorează, dar este rodul muncii noastre. A fost un sezon greu în care ne-am bătut cu echipe care dispun de condiţii mult mai bune la nivel de infrastructură, condiţii pentru performanţă sau bugete. O spun cu tărie că sunt mândru că antrenez acest grup extraordinar. Începând din vară, de la acel cantonament de la Tărlungeni, şi continuând cu fiecare săptămână care a urmat, acest grup s-a sudat tot mai mult. Am avut probleme legate de procesul de antrenamente, probleme financiare, de lot, dar am reuşit să trecem cu brio peste toate aceste aspecte. Am reuşit să gestionăm foarte bine şi momentele de cumpănă, cum a fost acel eşec de la Târgovişte unde am suferit o înfrângere usturătoare. Chiar dacă în unele momente ale jocului am arătat foarte bine, din păcate ineficienţa din toate compartimentele a dus la acel rezultat. Am pierdut şi cu Petrolul, o înfrângere care nu am digerat-o foarte bine. Important este că echipa a avut mereu reacţie după asemenea momente şi a demonstrat o mentalitate axată pe performanţă. Este adevărat, noi nu am avut parte de presiunea pe care o au echipele cu tradiţie, însă dezavantajul nostru este că ne-am confruntat cu multe lipsuri. Am dus aceste 21 de etape cu un lot destul de subţire, este clar că avem nevoie de întăriri atât la capitolul juniorilor, cât şi la seniori. Echipa care va avea constanţă în rezultate va avea câştig de cauză la final“, a spus Bálint.

Materialul integral poate fi descoperit în numărul 27 (Ianuarie) al Revistei 100% Sport România.

Cum poţi achiziţiona Revista 100% Sport România?

Online apasa aici!

Distribuitori de presa
Inmedio | One Press | Relay | Arca Press(Brasov) | Astebra (Dolj) | Callioppe (Buzau, Prahova, Dambovita) | Cuget Liber (Constanta) | DomMitica (Calarasi) | Gydany (Valcea) | Innovation MSN (Timis) | Media Press Distribution (Arges)

by Adi Marica | Brasov
adi.marica@100sport.ro