Patru atleți români și-au făcut deja baremul de participare la CE de sală

Daniel Petre Rezmiveș, în proba de 60 m, Marina Andreea Baboi, la 60 m, Andrei Marius Gag, la aruncare a greutății (7 kg) și Alina Rotaru, la lungime, sunt primii atleți români care și-au asigurat participarea la Campionatul European de sală ce se va desfășura la Glasgow (Scoția), între 1 și 3 martie.

În ordine cronologică, Alina Rotaru a fost ultima care a îndeplinit baremul. Sportiva legitimată la CSM București s-a clasat pe locul 3 la PSD Bank Meeting de la Dortmund (Germania). Ea a reușit o săritură de 6,53 m, ceea ce a făcut-o să scrie pe contul de Facebook: “Sunt fericită! Gata cu primul concurs din acest an. Săritură de 6.53 = locul trei la competiția PSD Bank Meeting Dortmund = baremul pentru Campionatul European din Glasgow”.
Tot în weekend-ul trecut, Marina Andreea Baboi (SCM Gloria Buzău / 20 de ani) a câștigat cursa de 60 de metri din cadrul Campionatului Național Universitar de la Bacău. Timpul scos de ea (7,39 s) reprezintă un nou record universitar și obținerea baremului de calificare la CE.
La aceeași competiție, Andrei Marius Gag s-a impus detașat la aruncarea greutății de 7 kilograme cu o performanță de 20,81 m.
Primul care a obținut viza de participare la Glasgow a fost, însă, Daniel Petre Rezmiveş (22 de ani). Legitimat la CSM Ploiești, unde este pregătit de antrenorul Augustin Iancu, băimăreanu a câștigat cursa de 60 m de la Cupa RMA cu timpul de 6,76 secunde.