Șeful CJ Iași a promis o Sală Polivalentă nouă, de 15.000 de locuri. La promisiuni, Iașiul este campion în infrastructură pentru sport, dar codaș la realizări

La invitația președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, Iașul i-a avut oaspeți, la sfârșitul săptămânii trecute, pe șefii sportului românesc. Invitații speciali la Gala Laureaților Sportului Ieșean, eveniment organizat de CJ, în colaborare cu Direcția pentru Tineret și Sport, au fost președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, fostul campion olimpic la sabie Mihai Covaliu, vicepreședintele COSR Alexandru Dedu, secretarul general al acestui for, George Boroi, ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, precum și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Primii trei au participat și la o conferință de presă înainte de a urca pe scena Teatrului Luceafărul, pentru a-i premia pe performerii Iașului. Câți au mai rămas.

Mânați de intenții bune, oaspeții Iașului au avut un șoc când au auzit că disputele politice interne se răsfrâng asupra sportului. Covaliu, Dedu și Boroi au apucat să viziteze câteva baze sportive și au rămas uluiți de stadiul de degradare în care se află nu doar Sala Polivalentă din Iași, ci și celelalte săli din municipiu în care se pregătesc sportivii. Și nu s-au sfiit să-i ”înțepe”, mai voalat sau nu”, pe cei care conduc municipiul și județul pntru faptul că nu-și dau mâna pentru binele sportului ieșean.

Legat de infrastructură, oaspeții mai sus amintiți ai Iașului i-au transmis lui Maricel Popa că sunt dispuși să (re)vină la Iași oridecâteori este nevoie cu intenția de a face lobby pentru construcția unei săli noi. ”Politica e politică, dar noi vorbim de sport, de comunitate. Un oraș ca Iașul merită o Sală Polivalentă nouă. Uitați-vă la Cluj, câte evenimente sportive și nu numai au fost atrase de când au fost construite Sala Polivaentă și Cluj Arena. Dacă este nevoie de noi, vom veni de câte ori ni se cere sprijinul la Iași penru a discuta cu autoritățile locale și județene. Vom încerca să le explicăm cât de necesare sunt astfel de construcții. Dacă nu se poate pe plan local, putem chema autoritățile ieșene la București, la discuții, pentru a le convinge de necesitatea ridicării unei săli noi”, spunea, la Iași, șeful COSR Mihai Covaliu.

La conferința de presă, președintele CJ, Maricel Popa, a făcut noi promisiuni de susținere a sportului ieșean. Nimic nou. Ulterior, șeful CJ a promis că va face toate demersurile pentru construirea unei Săli Polivalente de 15.000 de locuri la Iași. Mai exact, undeva la Miroslava. La fel, nimic nou. Dacă ne-am lua după promisiunile făcute în ultimii ani de către Primărie sau CJ, am avea probabil câte o Polivalentă și câte un stadion noi în fiecare cartier ieșean. Dar nu avem nimic! Ci doar promisiuni… Avem o Polivalentă cârpită, gata să cadă, uzată din toate punctele de vedere și un stadion depășit, bun mai degrabă pentru Liga a 3-a. Dar la promisiuni suntem campioni.

Din păcate, starea de degradare în care se află stadionul din Copou și Sala Polivalentă reflectă întru totul situația sportului ieșean.