România a suferit a 13-a înfrângere în fața Georgiei la rugby

Exclusă de la Cupa Mondială de anul acesta, din Japonia, echipa României a ratat meciul de debut în ediția 2019 a Rugby Europe International Championship: 9-18 (6-3) cu Georgia, la Cluj.

Cu Vali Calafeteanu la meciul 100 și cu Mihai Macovei în postura de căpitan pentru a 45-a oară, Stejarii au evoluat bine până la pauză, însă mai apoi au suferit o cădere asemănătoare cu aceea din meciul de debut de acum doi ani, din Germania – să fie de vină, oare, că și atunci, și acum s-au pregătit în Portugalia?

România a ratat și punctul bonus defensiv încasând o penalitate în ultimul minut de joc… E adevărat, pe final s-a resimțit și efectul deciziei de a trimite în margine balonul la o lovitură de pedepasă în minutul 56. Dacă ar fi concretizat-o Stejarii s-ar fi apropiat la un singur punct (9-10). Altfel spus, acele 3 puncte le-au lipsit Stejarilor pe final când a fi putut egala la 16 tot dintr-o penalitate…

Au marcat Vlaicu 3 lovituri de pedeapsă (minutele 8, 28, 72), respectiv 1 eseu de penalizare (min. 45), Gorgadze 1e (min. 65), Abjandadze 1 transformare (min. 45), 1lp (min. 39, 80).

Georgia a bifat a 13-a victorie în cele 23 de meciuri cu România, care a rămas cu 9 succese (o partidă s-a încheiat la egalitate).

Alt rezultate din prima etapă a Rugby Europe International Championship 2019: Belgia – Germania 29-22. Mâine se dispută meciul Spania – Rusia.