Marius Cozma, noul antrenor al echipei ACS Futsal Politehnica Iași

Rămasă fără antrenor după plecarea lu Nelu Stancea la Autobergamo Deva și renunțarea la fostul ”secund” Florin Nichifor, echipa de futsal ACS Futsal Poli Iași s-a orientat către gălățeanul Marius Cozma. În vârstă de 45 de ani, tehnicianul care a pus pe picioare echipa United Galați a preluat de câteva zile formația ieșeană și va debuta pe banca lui Poli în meciul de miercuri, de pe teren propriu, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, din cadrul etapei a 14-a.

Marius Cozma spune că obiectivul său pentru acest sezon este salvarea de la retrogradare, după ce mai mulți jucători importanți au părăsit echipa.

”Am venit cu inima deschisă la echipa ieșeană, pentru că futsalul este pasiunea mea. Am pierdut mulţi jucători buni şi a revenit doar Liviu Ruxandari. Au mai venit doi spanioli, care trebuie să înveţe jocul de futsal mult mai bine ca până acum. În aceste condiții, obiectivul principal pentru acest sezon este menținerea în Liga I”, a declarat Marius Cozma, care își propune să promoveze mult mai mult futsalul în Iași: ”Futsalul este un sport al răbdării şi al inteligenţei. Eu vreau să fac la Iaşi o promovare intensă a jocului de futsal. Şi mai vreau să aducem lângă noi şi sponsori puternici şi să nu trăim doar din ajutorul financiar acordat de Primăria Municipiului Iaşi. Sper să reuşesc tot ce mi-am propus şi să rămân lângă echipă mulţi ani”.

Marius Cozma este născut pe data de 6 august 1973, la Huşi, iar în ultimii ani a reușit să pună pe picioare echipa United Galați, pe care a promovat-o în Liga I, ulterior repetând această performanță și cu formația CSM Focșani.