Ieșenii nu renunță la play-off. Ambrosie: ”Putem câștiga ultimele două meciuri din sezonul regulat”

Victoriile obținute de Sepsi Sf. Gheorghe și FC Botoșani în deplasare, duminică, au complicat serios calculele Iașiului în lupta pentru play-off.

Echipa lui Flavius Stoican a urcat pe locul 6 după victoria obținută vineri, la Ovidiu, cu Viitorul, dar a coborât pe locul 8 după rezultatele înregistrate duminică, 1-0 pentru Sepsi la Mediaș, respectiv 2-1 pentru FC Botoșani la Dinamo. Un succes al lui Dinamo în fața Botoșaniului oferea șanse mari echipei din Copou la o calificare în play-off chiar și cu patru puncte în ultimele două runde, dar cum trupa lui Ciobotariu s-a impus în Groapă, Iașiul este obligat să obțină șase puncte în duelurile cu CFR Cluj și Hermannstadt Sibiu pentru a mai spera la locul 6. Patru puncte în cele două runde par insuficiente.

Au scăpat de ”complexul” Viitorul, urmează altul – CFR Cluj

Președintele executiv al grupării ieșene, Adrian Ambrosie, a declarat că echipa sa își va juca șansa până la capăt și va încerca să obțină punctaj maxim în ultimele două etape din sezonul regulat.

”Faptul că am trecut de complexul Viitorul, echipă în fața căreia nu am câștigat în ultimele două sezoane, poate duce la o descătușare a echipei noastre. Sperăm să reușim acest lucru și cu CFR Cluj, o altă formație pe care nu am reușit să o învingem în ultimii doi ani. Important este că am reușit acest succes, care ne dă un moral foarte bun. Echipa a arătat determinare și o organizare tactică foarte bună. Dacă băieții vor fi la fel de determinați în meciul cu CFR Cluj, putem obține cele trei puncte. Dacă vom câștiga ultimele două meciuri, putem ajunge în play-off”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

Acesta admite că rezultatele înregistrate duminică, în Liga I, au defavorizat gruparea ieșeană, dar încă își păstrează speranța. ”Victoria Botoșaniului la Dinamo și succesul lui Sepsi la Mediaș ne-au complicat calculele, dar noi continuăm să sperăm. Mai sunt două etape, suntem la două puncte de play-off. Trebuie să ne câștigăm meciurile și vom fi în play-off. Dacă luăm șase puncte, suntem la mâna noastră. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, să fim la fel de determinați și victoriile vor veni”, a completat Ambrosie.

Cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, Poli Iași ocupă locul 8, cu 34 de puncte, fiind la egalitate cu Viitorul. Iașiul mai are de jucat cu CFR Cluj pe teren propriu și în deplasare cu Hermannstadt Sibiu și are nevoie de șase puncte pentru a încheia în primele șase. Extrem de important de menționat, Iașiul stă prost la ”directe” cu două dintre adversarele cu care se află în luptă directă pentru play-off. Echipa lui Stoican stă mai bine la rezultate directe cu Astra și FC Botoșani și este dezavantajată în cazul egalității de puncte în fața echipelor Sepsi, Viitorul.