Horia Sabo, amendat de FRF

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis, în ședința de miercuri, sancționarea directorului general al clubului Politehnica Iași, Horia Sabo, cu avertisment și amendă în cuantum de 20.000 de lei.

Decizia Comisiei de Disciplină vine ca urmare a unei sesizări semnate de președintele Adrian Ambrosie, antrenorul Flavius Stoican și fostul căpitan Andrei Cristea, jucător transferat între timp la CSU Craiova. Cei trei au solicitat suspendarea directorului general Horia Sabo, după declarațiile jignitoare făcute la adresa lor de către noul asociat al clubului.

Adrian Ambrozie, Flaviu Stoican, Andrei Cristea – Sesizare – În temeiul art. 52.2.6 si 4, coroborat cu art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează dl. Sabo Horia cu avertisment și o penalitate sportivă de 20.000 lei. În temeiul art. 9.11 și 4 din RD, CSM Poli Iași este obligat la plata penalității sportive”, anunță site-ul oficial al LPF.

Ambrosie: ”Decizia este prea blândă. Îi vom opri banii din salariu”

Președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, a reacționat după decizia Comisiei de Disciplină și a afirmat că suma de 20.000 de lei îi va fi oprită din salariu directorului general Horia Sabo. Totodată, Ambrosie spune că Sabo ar fi trebuit suspendat, nu doar avertizat pentru jignirile aduse oficialilor și jucătorilor Politehnicii.

”Ne așteptam la o decizie mai drastică din partea Comisiei de Disciplină, ținând cont de gravitatea declarațiilor domnului Horia Sabo, care a adus jigniri oficialilor clubului, antrenorului, căpitanului de echipă, precum și întregului oraș. Vom respecta, însă, această decizie, dar cu siguranță Comitetul Director al clubului îi va imputa suma de 20.000 de lei lui Horia Sabo. Îi vom opri din salariu acești bani. Totuși, dacă jucătorii și antrenorii sunt amendați și suspendați pentru orice mică reacție la adresa unui oficial, astfel de decizii ar trebui luate și împotriva oficialilor care jignesc, așa cum s-a întâmplat în cazul domnului Sabo. Decizia de acordare a unui avertisment este prea blândă în raport cu jignirile aduse”, a declarat Adrian Ambrosie.

Directorul general Horia Sabo nu a putut fi contactat pentru a comenta sancțiunea primită.