Sabia ieșeană are viitor. Rezultate meritorii pentru micii sabreri de la Clubul Sportiv Mușchetarul Iași

Localitatea constănțeană Cumpăna a găzduit, în week-end, Cupa Prietenia la sabie, un puternic turneu rezervat copiilor, băieți și fete cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani.

La competiție au participat și micii sabreri de la Clubul Sportiv Mușchetarul din Iași, pregătiți de prof. Iulian Bițucă și Daniel Pintelei, rezultatele acestora fiind meritorii.

La masculin, cele mai bune rezultate au fost obținute de Pintescu Codrin (categoria 8-9 ani) și Cruciug Andrei (10-11 ani), aceștia cucerind medaliile de bronz. La fete, cele mai bune clasări au fost reușite de Ciobanu Catinca (8-9 ani) și Buruiană Amalia (10-11 ani), ambele situându-se pe locul 5.

Antrenorul emerit Iulian Bițucă s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi la competiția de la Cumpăna. ”Copiii s-au prezentat foarte bine pe planșă. Am obținut două medalii de bronz, prin Pintescu Codrin și Cruciug Andrei, iar la fete, Ciobanu Catinca și Buruiană Amalia s-au situat pe locul 5. Comportări bune au avut și ceilalți copii care au făcut deplasarea. Zaiț Matei s-a clasat pe locul 7 la categoria 8-9 ani, iar Timofte Antonie, aflat la primul său concurs, după doar șase luni de scrimă, a terminat pe locul 12. Zaiț Cezara și Stescu Matei au tras și ei bine, sunt mulțumit de faptul că își doresc cu toții să facă scrimă de performanță. Mai avem de muncit, suntem abia la început, dar faptul că ei sunt serioși la antrenamente îmi dă speranțe că putem ajunge departe. Mulți dintre acești copii au fost la primul lor concurs, este important pentru ei să se familiarizeze cu atmosfera de competiție oficială în vederea participării la Campionatele Naționle pentru copii, ce vor avea loc în luna iunie”, a declarat la Radio HIT antrenorul emerit Iulian Bițucă, președintele Clubului Sportiv Mușchetarul Iași.