Alin Buzărin scrie despre necazurile unor nume mari în lumea fotbalului mic: Să râdem cu Craiova, Rapid și Steaua!

Să începem cu oltenii! Nu cei din prima ligă, clonă sau neclonă, nu asta contează. E vorba despre Craiova din liga a treia, cea patronată de Mititelu. Ambițioasă, temerară, anul acesta chiar bine finanțată. Cu problemele juridice mereu în prim plan. Și cu alt gen de probleme, cum ar fi cele reale date de imposibilitatea de a evolua pe stadionul ”Ion Oblemenco” sau altundeva în oraș, obligată să plece în exil la Severin. Acuze, contestări, multe dintre ele întemeiate. Cu reproșuri mai directe sau mai voalate că în aceeași serie cu ei, Turnu Măgurele e echipa fiului lui Liviu Dragnea, bucurându-se implicit de anumite favoruri.

Cum răspund oltenii? Cu un impetuos meci egal cu redutabilul adversar Atletic Bradu, la capătul unui meci disputat pe stadionul din Colonești. Ce e aia Colonești? Google Search! O comună din județul Olt dispusă să înfieze din vară încolo formația din județul vecin, Argeș. Noul copil ar fi botezat,  țineți-vă bine, ”Vedița”, după numele pârâului care străbate localitatea de adopție. La Colonești e un primar mare iubitor de fotbal (tatăl fostului fundaș dreapta divizionar Mircea Stan, ex-FC Argeș, Farul, U Cluj, Brașov), dar cum să te împiedici la Colonești după ce tocmai ai făcut pregătirea în Antalya și ai adus și ceva jucători? Uite că te împiedici!

Al doilea studiu de caz e Rapidul, și el garnisit în pauza de iarnă cu fotbaliști noi, și el abia întors din căldurosul sud mediteranean al Turciei. Într-o serie în care eventualii rivali nu spun nimic, Slobozia sau Afumați, Rapidul e peste tot acasă, mai puțin pe stadionul de la capătul Șoselei Giurgiului. Arena se numea pe vremuri Betonul, apoi Prefabricate. Acolo, tricourile alb-vișinii au fost învinse cu 3-1 de Progresul Spartac, iar la un moment dat scorul era chiar 3-0 pentru progresiști. S-au dat și niște imagini pe tv. Peisaj postindustrial, cu niște țevi abandonate, în spatele unei șine uzinale care ducea spre fosta întreprindere Autobuzul. Până să vină Copos și Mircea Lucescu (fonfleul vehiculat nu demult), Rapidul Sectorului 1 trebuie să rezolve stringentele probleme tehnice și tactice de pe stadionul Betonul!

Să ne uităm și la Steaua! La cea a Armatei, singura căreia i se poate spune Steaua fără a avea probleme cu CNA-ul. Echipa oștirii române se află la cel de-al doilea an de liga a patra, consumând fonduri de la Înzestrare în teatrele de operațiuni ale campionatului municipal. Artileria grea a Oștirii, având în soldă jucători de liga a doua și chiar de prima, s-a împiedicat de Carmen! Nu de o doamnă, ci de o echipă de fotbal, urmașa celei patronate pe vremuri de Ionel Mociorniță și revitalizată astăzi la nivel plezirist, în același eșalon cu mult mai bine înarmata ei învinsă din week-end. Ca o curiozitate, Carmen este tocmai gruparea care, desființată de comuniști în urmă cu mai bine de șapte decenii, a lăsat locul ei în primul eșalon grupării Armatei. Ca să vezi că istoria nu e întâmplătoare…

Și Steaua Armatei și-a petrecut ultimele săptămâni tot în Antalya, de unde s-a întors ca să se împiedice de acest adversar cu un nume feminin atât de melodios. Pardon, doamna Carmen! Pe loc repaus, fotbaliști oșteni!