După etapa a 26-a. Gata cu regularul

S-a terminat primul campionat… al campionatului, adică sezonul regular. S-au tranșat cele două serii valorice. Componențele nu sunt foarte surprinzătoare. Poate prezența lui Sepsi în primele șase era mai puțin așteptată, mai ales la începutul sezonului. De altfel ea e singura prezență nouă față de play-off-ul de anul trecut, luându-i locul lui CSMP Iași. CSMP o echipă care mai degrabă a decepționat, însă în contextul actual al sportului ieșean când aproape că a dispărut, se poate spune că echipa lui Stoican arată strălucitor.

Ultima rundă a oferit câteva rezultate surprinzătoare. În primul rând victoria Astrei la Craiova. Însă pentru cine a văzut meciul rezultatul final este unul firesc, Astra arătând a echipă bine articulată, cu o bună mișcare în teren, care a știut când să forțeze pentru a obține cele trei puncte. A avut ghinion în prima repriză, când în momentele în care și-a dominat adversara a ratat. Norocul avea să-i surâdă echipei gazdă care a marcat la una din puținele ei ocazii mai clare, și doar pentru că mingea a deviat fericit la Koljić din umărul lui A. Cristea. Oltenii ar putea aduce în discuție și ei ghinionul la autogolul lui Donkor, dar acesta rămâne fără fundament dacă ne amintim din ce situații scăpase până atunci plasa lui Pigliacelli. Alb-albaștrii nu pot invoca nici absența lui Bancu, pentru că adversarilor le-a lipsit Alibec, mult mai important în angrenajul echipei lor decât noul căpitan al oltenilor în cel al formației sale. Dacă va continua să joace serios și pe mai departe, Astra ar putea încurca și mai departe multe socoteli.

Neașteptat a fost și egalul FCSB la Voluntari. Însă și acolo surpriza este doar pentru cine nu a văzut partida. E adevărat că echipa lui Teja a avut mai mult posesia balonului, dar acest lucru era de așteptat și de aceea nu aduce prea multă glorie. Mai degrabă a reieșit jocul ei îmbâcsit, haotic, fără vreun element surpriză și fără prea multe ocazii care arată că echipa roș-albastră suferă.

Astfel, CFR Cluj, cu a doua victorie consecutivă la limită, a profitat de acești pași greșiți ai celorlalte pretendente, mai refăcând astfel din handicapul pierdut în primele etape din acest an și terminând pe primul loc sezonul regular.

În finala pentru accederea în play-off, prin victoria cu merituoasa FC Botoșani, Viitorul a reușit în ultima clipă să spele rușinea rezultatelor neconcludente de până atunci care erau s-o lase în premieră în afara play-off-ului. Se pare că Botoșaniului nu-i este dat să ajungă în primele șase.

Cifre

# CFR Cluj are 4 victorii din 4 meciuri cu Sepsi, iar acasă nu a primit vreun gol de la aceasta

# Concordia a primit golul 400 în Liga I (de la Sorescu)

# Meciul 200 în Liga I pentru Filipe Teixeira (FCSB) – în foto, fiind abia al 5-lea fotbalist străin care ajunge la această bornă, după Cadú, Seto, Júnior Maranhão și Camora. Așadar, al 3-lea portughez. Acest jubileu i-a fost umbrit de cartonașul roșu primit.

# Debut: Cikarski (Gaz Metan) și Călin Popescu (Sepsi)

# Primul gol în România pentru Papazoglou (Dinamo)