Cine-i vinovat pentru ratarea obiectivului? Pe cine arată cu degetul președintele Adrian Ambrosie

Poli Iași a ratat o șansă uriașă de a accede pentru al doilea sezon consecutiv în play-off-ul Ligii I.  La final de sezon regulat, președintele executiv Adrian Ambrosie a găsit vinovatul pentru ratarea play-off-ului. Și nu în vestiar sau în cabina tehnică, ci în echipa managerială aciuată în vară în Copou. Oficialul ieșean arată cu degetul spre directorul general Horia Sabo și echipa sa, pe care îi consideră principali responsabili pentru acest eșec.

”Cred că ratarea calificării a fost ratată în luna iunie, aunci când am semnat acel contract cu Horia Sabo. Am încheiat un contract păgubos cu o persoană care ne-a înșelat. A indus o stare de neîncredere la echipă, a creat haos și tensiune în vestiar. Declickul echipei s-a produs în momentul în care Tibor Selymes și Horia Sabo au anunțat că blochează salariile jucătorilor, după acea victorie de la Giurgiu”, a declarat Adrian Ambrosie.

Taxează lipsa de atitudine a echipei

Președintele Iașiului admite, însă, că și staff-ul tehnic și jucătorii au partea lor de vină, taxând lipsa de determinare a echipei. ”Așteptam ca echipa să joace acest meci ca pe o finală, dar nu am văzut atitudinea unei echipe care joacă o finală. Nu mi-a plăcut atitudinea echipei nici la Pitești, nici cu CFR Cluj”.

Nu au fost pregătiți mental

”Am discutat și cu Flavius Stoican, dânsul a evidențiat două aspecte. Primul ar fi că, punându-se accentul pe rezultat, a sacrificat jocul echipei. În al doilea rând, jucătorii nu au fost pregătiți din punct de vedere mental să ducă această povară a calificării. Au fost puțini cei care au făcut față. Nu au capacitatea asta, să ducă lupta până la capăt. Sunt unii jucători care nu au luptat pentru trofee, nu au mentalitate de campioni, au luptat doar la retrogradare. Nu au fost pregătiți mental”, a completat președintele Politehnicii.