Patru medalii pentru pugilistele de la CFR-CSS Unirea Iași la Cupa României

La București s-a desfășurat, în perioada 25 februarie – 2 martie, Cupa României la box pentru cadete, junioare, tineret și senioare.

La competiție au participat peste 150 de pugiliste din întreaga țară, iar Iașiul a fost reprezentat de mai multe sportive de la CS CFR – CSS Unirea, pregătite de antrenorul Nicu Brânzei. Sportivele ieșene au avut evoluții foarte bune în Capitală, cucerind două medalii de aur și două de bronz, astfel:

Categoria 46 Kg, cadete: Ana Maria Romanțov – locul III

Categoria 54 Kg, tineret: Bianca Cobzaru – locul I

Categoria 57 Kg, tineret: Maria Botezatu – locul I

Categoria 64 Kg, senioare: Ana Maria Mișenschi – locul III

De menționat că Bianca Cobzaru și Maria Botezatu sunt componente ale lotului național de tineret și vor reprezenta România la următoarele turnee internaționale.

Ana Maria Mișenschi este studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași, Ana Maria Romanțov și Bianca Cobzaru sunt eleve ale Liceului cu Program Sportiv Iași, iar Maria Botezatu este elevă la Liceul Mihail Sturdza Iași.

Altfel, în perioada 28 februarie – 3 martie, la Bălți, în Republica Moldova s-a desfășurat Turneul Internațional ”Cupa Provocării”, competiție la care au participat 5 țări: Israel, Rusia, Ucraina, România și Republica Moldova. Clubul Sportiv CFR-CSS Unirea Iași, antrenor Tinu Brânzei, a obținut locul III și medalia de bronz prin sportivul Denis Ionuț Captalan acesta fiind învins în semifinală de un pugilist din Israel.

În perioada 12-17 martie, la Pitești va avea loc Cupa României la box pentru juniori, Clubul Sportiv CFR-CSS Unirea Iași urmând să participe cu 8 sportivi, în cazul în care va avea finanțare.