Simona Halep, în ”optimi” la Indian Wells

Cap de serie numărul 2 la turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, Simona Halep a învins-o cu 7-6/3, 7-5 pe Katerina Kozlova (Ucraina / 114 WTA), jucătoare venită din calificări, urcând în optimile de finală. Pentru calificarea în această fază a întrecerii, românca va încasa 91.205 dolari şi va acumula 120 de puncte WTA.

Simona Halep s-a impus pe finalurile de set grație experienței sale superioare. În primul, ea a ratat o minge de set, pe serviciul adversarei, impunându-se în tie-break, fără probleme, la 3, după 62 de minute de joc. În actul al doilea, Halep s-a desprins la 5-2, însă n-a putut concretiza. Așa că Kozlova a egalat la 5. Nu s-a mai ajuns în tie-break fiindcă Halep s-a concentrat mai bine și a câștigat următoarele două ghemuri, punând capăt partidei după o oră şi 47 de minute de joc.

În optimile de finală, Simona o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Marketa Vondrousova (Cehia, /61 WTA) și Jelena Ostapenko (Letonia / 22 WTA şi cap de serie numărul 22). Românca a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a pierdut (3-6, 0-6) cu japoneza Naomi Osaka. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

„Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut. Este o atmosferă frumoasă şi datorită vouă am putut lupta şi câştiga acest meci. Vă mulţumesc foarte mult! Sunt întotdeauna agitată când intru pe marile terenuri,. Aici este unul frumos, iar publicul este drăguţ întotdeauna. Astfel că vreau mereu să dau tot ce am mai bun, să câştig meciul pe care îl joc. A fost foarte dificil împotriva ei, pentru că nu mai jucasem cu ea. A fost un pic greu să găsesc ritmul, să-i citesc jocul. Este o jucătoare bună şi sunt mândră că am câştigat în două seturi. Ţin minte trofeul, este foarte greu şi nu am putut să-l ridic atunci când am câştigat. Sper că anul acesta sunt mai puternică şi că o să pot să-l câştig din nou. Dar este foarte devreme să mă gândesc la titlu şi nu am aşteptări, nu vreau să pun presiune pe mine, vreau doar să vin aici şi să lupt pentru fiecare meci pe care-l joc şi apoi vom vedea”

Simona Halep