Daniel Nazare scrie despre fotbalul juvenil bucureștean: Unde ne dispar „cavalerii fluierului” și de ce

Avem tot mai multe locuri de muncă nou create şi mai puţini oameni calificaţi, care să le ocupe. Asta spun specialiştii în resurse umane, care nu reuşesc să angajeze sudori, mecanici, electronişti sau ingineri. Mai nou nu mai avem nici arbitri de fotbal.

Nu e o glumă, e adevărul crunt. Va veni vremea, dacă o ținem tot în același ritm, în care nu vom mai avea nici fotbaliști.

Fotbalul mic, cel practicat de copii de 9-10 ani, a ramas fara cavalerii fluierului la Bucuresti. Desi la grupele de 2009 sunt prevazuti doi aparatori ai dreptatii, nu am avut parte de niciunul! La grupele de 2010 la Drumul Gazarului a arbitrat în weekend paznicul complexului, imbracat elegant in costum negru si cu cartonasele dar și chelia din dotare. A fost foarte sigur pe el, numai ca nu era cavaler al fluierului.

Motiv pentru care unul dintre antrenorii de la 2009, adică la Ștrandul Berceni, a condus meciul. Iar momentul de incepere a fost unul special: le-a transmis copiilor exact ce au de facut! Știti cate meciuri incep, la acest nivel, fara o astfel de introducere? E vorba despe educatie, despre pasiune si despre fotbal. Asa ca luati aminte! Faptul ca AMFB nu are tineri arbitri e pentru ca imaginea despre acest sport este jalnica, iar daca nu punem accent pe educatie vom asista la disparitia fotbalului juvenil!

Nu înțeleg multe în lumea astea nebună, e adevărat, nu înțeleg nici ce se întâmplă la AMFB. De ce trebuie să creștem tineri, când putem aduce foști arbitri să conducă astfel de meciuri? De ce ne este rușine să facem asta? În Belgia și Olanda așa se procedează, cunosc o grămadă de astfel de persoane care ar dori să profeseze ca un hobby și în România, dar nu sunt invitați. Ăsta e un mesaj și pentru Alexandru Tudor, cel care se ocupă de destinele arbitrajului autohton.

Viitorul nu sună deloc bine…

—————————————————————————————————————————

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————