Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2018

Căpitan al echipei de handbal a României și componentă a formației CSM București, Cristina Neagu a fost declarată, de forul internaţional de profil (IHF), cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2018. Titlul de cel mai valoros handbalist în 2018 i-a revenit danezului Mikkel Hansen, pentru a treia oară în cariera sa.

Este pentru a patra oară când bucureșteanca este recompensată cu această distincţie, precedentele titluri fiindu-i atribuite în 2010, 2015 şi 2016. Cristina a fost desemnată și cea mai bună handbalistă din Europa în 2018 potrivit unui sondaj propus de EHF și în care au votat și fanii. De asemenea, ea a fost desemnată și cea mai valoroasă jucătoare de handbal din România pe anul trecut.

Devenită golgeterul all-time al Campionatului European, cu 193 de goluri, Cristina Neagu a fost nominalizată la acest titlu pentru a cincea oară în carieră. Ea s-a aflat în concurență directă cu Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud, Estelle Nze Minko (Franţa) şi Stine Oftedal (Norvegia).

În acest moment, Cristina Neagu se află în perioada de recuperare după ce a suferit o operație la ligamentele genunchiului drept.