Judoka Vlăduț Simionescu urcă în clasamentul mondial

Visul unei noi Olimpiade prinde tot mai mult contur pentru judoka ieșean Vlăduț Simionescu. Sportivul ieșean s-a clasat pe locul 5 la Grand Prix-ul de la Marrakech (Maroc), la categoria +100 kg și a urcat pe locul 21 mondial la categoria sa, respectiv 15 în ierarhia olimpică.

Judoka pregătit la CS Politehnica Iași de antrenorul Costel Năftică a fost învins în meciul pentru medalia de bronz de tadjikul Temur Rahimov. Simionescu l-a învins în optimi pe egipteanul Maisara El-Nagar, în sferturi a trecut de slovenul Enej Marinic, pierzând semifinala cu kazahul Ierasil Kajîbaev şi meciul pentru poziţiile 3-5 cu Rahimov.

”Mi-am dorit o medalie, pentru că am fost cap de serie, dar în cele din urmă a trebuit să mă mulțumesc cu locul 5. Este bun și acesta, pentru că am acumulat puncte și am reușit să urc în clasamentul mondial al categoriei. Diferența între finala mare și finala mică a fost foarte mică, de doar o fracțiune de secundă. Am fost foarte aproape de podium. Merg înainte! Voi continua să fiu la fel de muncitor și dedicat pentru a reuși să urc pe podium. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și m-au sprijinit”, a declarat Vlăduț Simionescu. Sportivul ieșean a subliniat una dintre cauzele ratării medaliei: ”Avem o problemă la studierea adversarilor, sunt sportivi noi pe categorie și nu știi la ce să te aștepți în astfel de dueluri, dacă nu ai date despre sportivul respectiv”.