Laura Aniţei, triplă finalistă în Ucraina

Gimnasta ieşeană Laura Aniţei a avut o comportare apreciată la Grand Prix ”DERIUGINA CUP”, concurs internaţional desfăşurat la Kiev. Aflată la a 24-a ediţie, competiţia a adus la start pre-junioare, junioare şi senioare din 38 de ţări ale lumii.

Eleva antrenorilor Cătălina şi Constantin Radu, care în timpul întrecerilor a împlinit 15 ani, s-a calificat în trei dintre cele patru finale în probele pe obiecte.

La minge, Laura Aniţei s-a clasat pe locul 4, înregistrând cel mai bun rezultat al ei la aceste întreceri: 16,450. În proba de măciuci, sportiva de la C.S.Ş. Unirea Iaşi s-a clasat pe locul 5, iar la panglică pe poziţia a 6-a.  Antrenoarea Cătălina Radu, care a însoţit-o pe Laura la Kiev, ne-a mărturisit că reprezentanţii federaţiei ucrainene de gimnastică au organizat cu multă căldură şi o mică sărbătorire pentru eleva sa, fapt care a stimulat evoluţia româncei. ”Ce poate fi mai frumos  decât să porţi cu mândrie culorile drapelului României în suflet şi pe echipament şi să fii sărbătorit cu prietenie de gazdele ucrainene, cărora le mulţumim în mod deosebit. A fost un concurs reuşit, mai avem serios de muncă, dar suntem între cei mai buni. Laurei îi va rămâne memorabilă această frumoasă vârstă de 15 ani, care se constituie şi din multă muncă în sala de gimnastică, cu lacrimi în ochi, uneori, de bucurie, alteori de durere fizică”, a subliniat prof. Cătălina Radu.