Liga 2 Etapa a XXVI-a Luptă aprigă pentru şefie

Eşalonul secund programează dispute interesante, la ambii poli ai clasamentului, şi în etapa cu numărul XXVI

LUCEAFĂRUL ORADEA- AEROSTAR BACĂU  –  4-0
Bebey ‘2, Pop ‘6, Dulca ‘9, ’89

Meci important în zona inferioară a clasamentului între două echipe aflate în mare căutare de puncte. Gazdele vin după un succes reconfortant, 3-0 la Arad, în timp ce băcăuanii au cedat în propriul fief, 1-2, cu Universitatea Cluj, în ciuda unei replici de bun nivel acordată de echipa antrenată de Florin Bratu. „Luceferii” se simt mai bine pe teren propriu unde au obţinut, de regulă, rezultate favorabile.

Pronostic: 1x

CS BALOTEŞTI- RIPENSIA TIMIŞOARA  –  0-2
Draghici ’56, ’84

Partidă extrem de importantă pentru echipa gazdă care nu mai poate face paşi greşiţi pe teren propriu. Gică Mihali îi are la dispoziţie pe cei patru jucători absenţi la Constanţa pentru un singur obiectiv, victoria. Dincolo, timişorenii au savurat un punct preţios la Clinceni şi se întorc lângă Bucureşti cu gânduri de puncte.

Pronostic: 1x

PANDURII TÂRGU JIU- DACIA UNIREA BRĂILA  –  5-2
Blejdea’ 10, Popescu ’26, Tudoran ’43, ’71 / Ciucureanu ’22, Jallow ’62

Gazdele au, evident, prima şansă, dar lucrurile nu sunt deloc roze la Târgu Jiu. Confruntarea cu o echipă adversă care a pierdut greu inclusiv în fieful liderului Sportul Snagov nu le rezervă gorjenilor decât varianta victoriei pentru a nu se aluneca şi mai periculos în zona inferioară a ierarhiei

Pronostic: 1

METALOGLOBUS BUCUREŞTI- FARUL CONSTANŢA  –  2-1
Ghenovici ’47, Vilceanu ‘6 / Diogo ’67

Joc de atracţie în subsolul clasamentului între două echipe în bună dispoziţie la startul în miniretur. Bucureştenii arată bine sub bagheta lui Laszlo Balint deşi marchează, în continuare, greu. Dincolo, Farul luptă pentru a ieşi din zona inferioară a clasamentului propunând un joc din ce în ce mai consistent.

Pronostic: x2

ACADEMICA CLINCENI-UTA  –  2-0
Barbu ’76, Paturca ’85

Ilfovenii joacă, în continuare, un rol major în campionat chiar dacă au înregistrat o sincopă pe teren propriu în precedentul meci de acasă. UTA nu se află într-o zodie bună fără Ionuţ Popa, bolnav, şi după eşecul la scor, 0-3, înregistrat runda trecută chiar pe teren propriu în disputa cu Luceafărul Oradea.

Pronostic: 1

VEZI AICI CLASAMENT ACTUALIZAT!

ENERGETICIANUL-CS MIOVENI

Două echipe încă liniştite chiar dacă gazdele se uită din ce în ce mai atent spre locurile fierbinţi din subsolul ierarhiei. Gazdele nu au cunoscut victoria în retur în timp ce trupa antrenată de Daniel Opriţa este în cădere liberă după un start bun de retur certificat de succesul de la Baloteşti.

Pronostic: 1x

CHINDIA- DACO-GETICA

Dâmboviţenii sunt tari şi pe teren propriu unde dispun de o linie ofensivă cu bune realizări. Aflaţi pe drumul către primul eşalon Chechez şi compania nu acceptă paşi greşiţi. Daco Getica a oferit, în general, replici de bun nivel pe orice teren şi poate pune probleme favoriţilor acestei întâlniri.

PRONOSTIC: 1

ASU POLI- PETROLUL

Două echipe în posturi diferite la ora jocului pot oferi o dispută atractivă. Gazdele revin după remiza de la Piteşti, 0-0 şi sunt obligate să obţină puncte într-o situaţie delicată în clasament. Dincolo, Petrolul a câştigat cu Energeticianul, după două etape de pauză, dar jocul ploieştenilor nu se ridică, încă, la nivelul aşteptărilor.

Pronostic: x

U CLUJ- FC ARGEŞ

Universitatea nu excelează dar adună, meticulos, puncte având un traseu perfect până acum. Piteştenii sunt în cădere liberă şi este greu de prognozat că Buhăescu şi colegii vor găsi tăria de a strica socotelile „şepcilor roşii”

Pronostic: 1

VEZI AICI CLASAMENT ACTUALIZAT!