Flavius Stoican a prezentat raportul de activitate după sezonul regulat. Motivele ratării play-off-ului

Antrenorul Flavius Stoican a prezentat conducerii Politehnicii Iași un raport de activitate în care a analizat, în detaliu, pe capitole, parcursul echipei, precum și problemele cu care s-a confruntat gruparea din Copou în prima parte a campionatului.

Tehnicianul a accentuat faptul că și-a dorit continuitate la echipă, în vara anului trecut, în ceea ce privește lotul de jucători, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Asta pentru că i-au fost aduși foarte mulți jucători, majoritatea venind la echipă târziu și nepregătiți.

”Am vrut continuitate în vara anului trecut, nu o reconstrucție a echipei. Am evaluat jucători în plin campionat și nu era normal să se întâmple acest lucru. Cu toate aceste probleme, am încercat să ne axăm pe fotbal, am sperat până în ultimul moment la un loc în play-off, dar nu a fost să fie”, a declarat Flavius Stoican, care va lupta în play-out pentru locul 7: ”Acum ne vom axa pe locul 7 în play-out. Trebuie să tratăm fiecare meci în parte cu maximă seriozitate și ne dorim să terminăm pe primul loc în play-out”. ”Am discutat în cadrul ședinței despre obiectivul pentru play-out și ne-am fixat ca țintă locul 7”, a completat președintele Adrian Ambrosie.

”Am încredere în toți jucătorii”

Stoican a precizat în ședința Comitetului Director că se bazează pe toți jucătorii din lot în acest play-out, oficialii echipei apreciind ca inoportună varianta trecerii pe linie moartă în plin campionat a celor care se opun prelungirii contractului.

”Am încredere în toți jucătorii, le ofer la toți sprijinul meu, dar și ei trebuie să fie cu gândul la obiectivele echipei. Deocamdată este prematur să vorbesc despre jucătorii care vor continua și în sezonul viitor. Vom decide la momentul oportun. Cert este că îmi doresc să continui cu jucători care pun suflet și care sunt utili echipei”, a mai spus Stoican.

Motivele ratării play-off-ului

Oficialii ieșeni au concluzionat după analiza raportului tehnicianuui și după discuțiile cu antrenorul Stoican că o cauză principală a ratării accederii în play-off a fost selecția precară din vară și faptul că staff-ul nu a avut jucătorii în timp util la pregătire.

”Concluzia este că în loc să aibă continuitate, Flavius a trebuit să reconstruiască echipa în vară, cu foarte mulți jucători aduși în vară de către noul asociat și echipa sa, jucători pe care antrenorul a fost nevoit să-i evalueze în plin campionat. Horia Sabo și oamenii lui au creat un haos la club în perioada în care s-au ocupat de management, iar acest lucru s-a răsfrânt și asupra echipei. Sigur, sunt mai multe cauze, obiective și subiective. Pe lângă selecție s-a discutat și despre infrastructura precară din Copou, a contat și starea proastă a terenurilor de antrenament, ba chiar lipsa acestora în perioada de iarnă, iar scandalurile de la club iscate de noul asociat au contat și ele foarte mult, ca și primele promise de către directorul general și neacordate. Toate au contribuit mai mult sau mai puțin la ratarea obiectivului de calificare în play-off”, a punctat Adrian Ambrosie.