O alta Chindie de 2 pauza 1 final | 3 puncte pentru promovare si o cota de 25 pentru buzunare

Chindia Targoviste a invins cu scorul de 4-2 formatia bucuresteana Daco-Getica intr-o partida ce a contat pentru etapa a 26-a din Liga a 2-a de fotbal.

Nicio surpriza. Doar se intalneau doua echipe cu obiective diferite. Oficialii Chindiei Targoviste au declarat ca au drept scop promovarea in timp ce Daco-Getica scartie din toate incheieturile.
Cu toate ca rezultatul final nu constituie nicio surpriza, frapant este modul in care a fost obtinuta victoria targovistenilor.

Meciul debuteaza furtunos iar in minutul 13, fatalitate, Raphael Stanescu marcheaza spectaculos pentru oaspeti.
Urmeaza iuresul targovistean. Ocaziile se succed la poarta lui Isvoranu insa jucatorii gazdelor rateaza. Gazonul bata-l vina sau poate incaltarile erau invers…
La pauza se intra un un izbavitor 0-1.

Fatalitatea (bat-o vina) face ca in minutul doi al reprizei secunde Philippe Nsiah sa profite de o eroare copilareasca in defensiva gazdelor si sa inscrie pentru 0-2.
Semne de intrebare apar pe fetele  multor personaje din incinta stadionului…
In minutul 53 lucrurile par sa intre pe fagasul normalitatii. Liviu Mihai executa o lovitura libera din apropierea coltului terenului, Isvoranu repeta pentru un rol neinteresant intr-o piesa de teatru, si mingea intra in poarta pentru 1-2.
Egalitatea pe tabela este adusa in miutul 59 de Daniel Florea care reia ca in curtea scolii din 6 metri.

In minutul 61 fatalitatea(din nou) este contrata major de oficiali.
De frica surprizei sau din cauza potentialelor presiuni “venite de sus”, asistentul Marian Truta ridica steagul mai ceva ca un ceferist.  Autorul golului anulat este acelasi Nsiah, jucator de origine franceza.

La jumatatea reprizei secunde, in minutul 67, lucrurile par sa intre in normal. Oficialii incep sa respire usurati. Misiunea este pe cale sa se indeplineasca.
Andrei Serban executa bine o lovitura libera de la marginea careului advers. Zidul face figuratie, mingea trece lejer de acesta si merge catre poarta. Isvoranu se crede portarul din reclama la pufuletii Loto si incremeneste timpul. Mingea se incapataneaza si isi continua traiectoria. Isvoranu ramane blocat si mingea poposeste in poarta…
Un simplu gest a lui Isvoranu ar fi impiedicat marcarea golului de 3-2. Un singur gest…

“Isvoranu nu are nicio reacţie, deşi balonul a trecut la mică distanţă de el, la colţul scurt, al său. Stadionul erupe, Marius Baciu e extrem de calm, de parcă e normal ce se întâmplă acum, ca adversarii să întoarcă scorul de la 0-2.”
Fragment din comentariul live-text al colegilor de la Liga2.

Golul lui Valentin Alexandru din penalty aproape nu a mai contat. Sau poate a punctat la imagine si recunostinta pentru centralul Ion Prodan.

Tot colegii dela Liga2 trag o concluzie mai mult decat interesanta
„Chindia se impune cu 4-2 după ce a fost condusă la pauză, Daco Getica a avut 2-0. Succes după o revenire miraculoasă a jucătorilor lui Viorel Moldova, cu un mare aport din partea arbitrilor şi jucătorilor adverşi. După 2-2, asistentul Truţă a anulat eronat un gol valabil al lui Nsiah, la golul de 3-2 zidul şi portarul Isvoranu au fost jaloane, iar la 4-2 Ion Prodan a plusat cu un penalty.”

Am avut inca o mostra de fotbal autohton. Un fotbal unde astfel de formatii mimeaza. Un fotbal slab practicat de studenti la teatru, organizat de regizori puerili.
Grotescu acestor evenimente este girat de FR Fotbal prin Departamentul de Integritate si instrumentat de un sistem de relatii foarte bine pus la punct.