Romanian Endurance Series – Rezumatul video al primei etape

Weekendul recent încheiat a adus primul examen pentru toți cei ce și-au pregătit mașinile de circuit în această iarnă. Emoțiile și neprevăzutul au marcat disputa de la general până la categoria entry-level a motoarelor de 1600cmc.

Romanian Endurance Series a programat prima etapă din totalul de 5 din 2019 pe Motorpark România, unde o grilă cu 50% mai populată față de sezoanele precedente a atacat o sumedenie de noutăți. Grila inversată în manșa a doua, secunde adiționale de stat la boxe pentru premianții manșei precedente și un format mai compact cu întreceri de doar 60 de minute au garantat un spectacol intens, gustat din plin de spectatorii ce s-au deplasat pe o vreme prielnică la circuitul din județul Ialomița.

Sergiu Nicolae (#21 Willi Motorsport, Ginetta G55 GT4) a semnat timpul de pole și cel mai rapid tur în fiecare manșă, reușind să vină din spate pentru a prelua conducerea în ambele curse. Totuși, victoriile au mers până la urmă către David Șerban (#18 Carbogaz Racing, Audi R8 LMS GT4), în pofida rezistenței îndârjite opuse de Eduard Anton (#7 BADI, Cupra TCR). Pe podium la general a urcat și liderul de la clasa A3 (2000-3500cmc), BMW-ul DV8 Racing pilotat de Augustin Drăghiceanu și George Vintilă. La A2 (1600-2000cmc) s-a impus gruparea WCR-Condor cu Honda Civic împărțită de Ciprian Petrăreanu și Alexandru Cascatău, iar duelul extrem de strâns de la A1 (până la 1600cmc) a fost tranșat în favoarea lui Philip Andriescu (Exelixis #10, Peugeot 106).

Revista 100% Sport și anuarul 100% Motorsport sunt parteneri media ai sezonului al patrulea din Romanian Endurance Series și vă așteaptă la următoarea etapă, ce se va disputa pe 5 mai pe noul circuit inaugurat în apropiere de Târgu Mureș.

Cronica etapei

ABOUT THE AUTHOR: Alex Siclovan

Din dorința de a dezvolta automobilismul autohton, a pus bazele celei mai importante companii de management, consultanță și servicii media pentru piloții români ce vizează o carieră internațională.