Ieșenii, nemulțumiți de starea gazonului din Copou. „E jalnic!”

La sfârșitul meciului cu Gaz Metan Mediaș, președintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a lansat un atac dur la adresa administratorului terenului, pe care îl acuză că nu-și dă interesul pentru ca suprafața de joc să arate cât mai bine.

”Uitați-vă pe ce teren jucăm acasă! Și nu este vina Primăriei, care face toate eforturile, își dă tot interesul, alocă fonduri. Primăria a pus niște oameni care să se îngrijească de teren, dar ei nu-și fac treaba. Plecând de la administratorul terenului și până la cei care lucrează pe el. Mai exact domnii Alexandru Grierosu și Ovidiu Băetu. Este inadmisibil ca în ziua jocului să nu ai un cilindru, să nu cilindrezi terenul! E bătaie de joc. Terenul este sub orice critică, e plin de gropi, numai smocuri de iarbă. L-am întrebat despre acest aspect pe administratorul terenului, Alexandru Grierosu, iar el mi-a replicat că e duminică. E halucinant”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

Cosmin Frăsinescu: ”Avem dureri din cauza terenului. Umblăm cu farmacia după noi!”

Căpitanul Politehnicii, Cosmin Frăsinescu a fost și el foarte vehement în privința suprafeței de joc din Copou. ”Nu vreau să caut scuze, nu mă leg de chestia asta, dar terenul este execrabil! Este o problemă cronică la Iași. Nu sunt condiții pentru a vorbi de performanță. Vrem să facem foarte multe lucruri, din gură, dar nimeni nu vine lângă noi. Să îți ofere respectul cuvenit unui jucător de Liga I, să îți ofere un teren de antrenament, un teren de joc. În primul rând, acest teren este oglinda orașului. Și noi suferim farte mult. Nu am ieșit niciodată să spun asta, dar de patru ani, de când sunt aici, lucrurile s-au înrăutățit în loc să se îmbunătățească. Dar performanță vrem. Fără fapte. Și cei de la Mediaș s-au mirat! Ce este cu terenul ăsta? E sub orice critică! Terenul 2, acum îl udă, peste două ore e tare ca cimentul. Noi suferim. Ca o mașină, dacă mergi pe un drum rău, cade tot de pe ea, mergi pe drum bun, merge cât mai mult. Avem dureri cronice din cauza terenurilor. Umblăm cu farmacia după noi. Și nu mai zicem nimic. Vrem să construim și e frustrare foarte mare, că nu poți face nimic. Noi din noiembrie până în aprilie nu avem terenuri la Iași. Este foarte greu să faci performanță în condițiile astea”, a spus Frăsinescu.

Atac și la arbitraj: ”Parcă sunt la concurs, care arbitrează mai prost la Iași”

Președintele Adrian Ambrosie a criticat în termeni duri și arbitrajul lui Ionuț Coza. ”Arbitrajul a fost foarte slab. Parcă e concurs, cine arbitrează mai prost la Iași! Trag un semnal de alarmă, vrem să fim arbitrați corect. Vin aici fel de fel de arbitri care dau concurs, care să arbitreze mai prost și care să pună probleme echipei gazdă. Nu se poate așa ceva”.

Antrenorul Flavius Stoican a trimis și el săgeți către arbitrul Coza: ”Arbitru ne-a ciupit, pe românește. Nu a influențat rezultatul final, nu a greșit decisiv, dar ne-a ciupit. La fiecare adiere de vânt, fault”.