Luptă strânsă pentru Gheata de Aur. Cine va lua trofeul acasă?

Cei mai buni marcatori ai Europei se luptă pentru a-și trece numele pe al doilea cel mai râvnit trofeu individual din fotbal, după Balonul de Aur. Duelul pentru Gheata se dă între Spania și Franța, două țări din care nu lipsesc golurile și spectacolul. Câștigătorul va fi desemnat la final de sezon, în luna mai, iar decernarea trofeului va avea loc la sfârșitul acestui an.

Lionel Messi conduce clasamentul pentru Gheata de Aur, ediția 2018-2019, cu 32 de goluri marcate până acum, în acest sezon. Ar fi a treia Gheată de Aur obținută consecutiv de către argentinian și ar fi singurul jucător din istorie care reușește această performanță. Până în prezent a obținut cinci astfel de trofee și deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate, 50 la număr.

Însă, sezonul încă nu s-a terminat și se pot schimba multe până la final. În urma lui Messi se află noul nume al fotbalului mondial Kylian Mbappé, care are 27 de goluri marcate. Până la finalul sezonului, Barcelona mai are de disputat 8 partide, în timp ce PSG va juca un meci în plus.

Cristiano Ronaldo se află pe locul 6 în topul pentru Gheata de Aur cu un număr de 19 goluri marcate dintre care 9 sunt din penalty. La egalitate cu starul portughez sunt Robert Lewandowski, Sergio Aguero, Luis Suarez și Duvan Zapata.

Surpriza o reprezintă atacantul de la Copenhaga, Robert Skov. Acesta nu evoluează în primele cinci ligi ale Europei și a reușit să își treacă numele pe lista celor 10.

Articol scris de Ana-Maria Popescu