Ochii pe Griezmann! Francezul joacă împotriva echipei care ar putea plăti 200 de milioane de euro pentru el

Barcelona și Atletico Madrid se întâlnesc în etapa cu numărul 31 din prima ligă spaniolă. Este un derby de mare calibru, însă, presa din Spania vuiește asupra unui subiect de săptămâni întregi. Subiectul are nume, are și prenume, mai precis Antoine Griezmann. Nefericit de performanțele negative și rezultatele slabe ale echipei din Madrid, francezul cântărește opțiunea părăsirii clubului după ce, în vară i-a refuzat pe catalani și și-a prelungit contractul până în 2023.

Într-un interviu acordat celor de la L’Equipe în toamna anului trecut, Griezmann dezvăluia motivele refuzului său: „De ce n-am ales Barcelona? E ca atunci când acasă ai parte de iubire necondiționată și ți se pune totul pe tavă, de ce ai vrea să pleci în altă parte? La Atletico toată lumea a făcut tot posibilul ca eu să fiu mulțumit și fericit, inclusiv să aducă jucători de la echipe mari. Simt că eu sunt la baza acestui proiect și că sunt cea mai importantă piesă din puzzle. Asta m-a determinat să rămân. E foarte dificil să-i spui <<Nu>> unui club ca Barcelona, dar mă simt foarte bine aici. E casa mea și am de gând să realizez lucruri mărețe la Atletico Madrid”.

Se pare că francezul își regretă decizia, după cum scriu mai multe publicații catalane, și este pregătit să accepte orice ofertă a Barcelonei. Este dispus să primească un salariu de 16 milioane de euro pe an, cu 7 milioane mai puțin față de cât câștigă în acest moment la Atletico. Transferul ar putea fi posibil, ținând cont că Barcelona îi caută un înlocuitor lui Luis Suarez.

Clauza de reziliere a lui Griezmann este de 120 de milioane de euro în prezent, însă de pe data de 31 iunie, aceasta va crește la 200 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că Barcelona va trebui să se miște repede în cazul în care încă îl dorește pe Griezmann.
Meciul dintre Barcelona și Atletico Madrid se joacă sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 21:45, pe Camp Nou (DETALII AICI).

Articol scris de Ana-Maria Popescu