EXCLUSIV / Alex Mărgărit, primul fotbalist care publică o carte de poezii: „Fotbalul și poezia au o legătură”

Alexandru Mărgărit este primul fotbalist român care publică o carte de poezii.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani evoluează la CSA Steaua, în Liga a IV-a, dar are și alte preocupări pe lângă fotbal. A terminat o facultate, a luat disertația cu nota zece și este pasionat de poezii. Este fiul lui Gabi Mărgărit, secundul lui Marius Șumudică la Al-Shabab, dar tot ceea ce face face pe forțele proprii.

Cartea lui „Mărgă”, așa cum îi spun colegii, se numește „Emoțiile unui fotbalist” și este o carte cu poezii de dragoste bazată pe experiențele tânărului autor.

Mijlocașul Stelei a dezvăluit în exclusivitate pentru 100% Sport de unde a început totul: „Ideea de a publica o carte o aveam de mult timp, însă nu și convingerea. Până la urmă am pus lucrurile cap la cap și am reușit să public această carte. Eram și eu îndrăgostit. Plecam într-o vacanță și eram în avion. În stânga mea era un matematician, în dreaptea mea, un om care rezolva integrame. Eu, gânditor. Am cerut un pix și o foaie și am început să îmi exprim sentimentele. A ieșit o poezie foarte frumoasă. Acela a fost începutul”.

Întrebat cum se împacă fotbalul și poezia, Alex Mărgărit a răspuns fără să stea pe gânduri: „Surprinzator, au o legătură. Dragostea. Poți scrie din dragoste și poți juca fotbal din dragoste. Totul se leagă”.

Așa cum fotbaliștii dedică golurile familiei, iubitelor sau prietenilor, și „Mărgă” dedică poeziile sale cuiva. Acesta pune totul pe seama divinității, dar nu îi lasă la urmă pe cei dragi: „Îi dedic această carte lui Dumnezeu, pentru că El mă susține și mă îndrumă întotdeauna. De asemenea, dedic această carte familiei mele și prietenilor mei, alături de care mă simt foarte bine”.

Pentru că lumea fotbalului este una dură, reacțiile pot fi diverse. Totuși, tânărul poet se bucură de susținerea colegilor săi unii surprinși, alții nu: „Întotdeauna m-au susținut și mă vor susține. Unii dintre ei au rămas surprinși când au auzit că am publicat o carte, alții se așteptau că până la urma voi face asta”.

Nu știm dacă în prezent există o fată care să ocupe un loc special în inima fotbalistului nostru, dar cu siguranță dragostea l-a îndrumat să scrie și să publice această carte: „Sunt inspirat de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu. În principiu, inspirația vine din experiențele mele de viață. Cel mai mult mă inspiră dragostea. Tot repet acest cuvânt, dragostea. Ce este ea? Este totul și poate de aceea îl tot repet”.

Aventura fotbalistului poet nu se va încheia aici. Acesta promite că în anul ce urmează vom putea răsfoi cel de-al doilea volum de poezii semnat Alexandru Mărgărit: „Deja m-am apucat de al doilea volum. Probabil anul viitor va apărea”.

Este crescut în curtea Stelei, dar în cariera sa Alex Mărgărit a mai jucat în Liga a III-a la echipe precum Concordia Chiajna II, Popești-Leordeni și CS Tunari.

  • Alexandru none 12 aprilie 2019 at 21:52

    Bună , esti disponibilă pentru vanzare , daca da , de unde se poate achizitiona ?
    Multumesc anticipat !

Comments are closed.