Copiii de la Politehnica Iași au participat la un puternic turneu în Ucraina

Grupa de copii Under 12 a clubului Politehnica Iași a participat la puternicul turneu internațional ”Utmost Cup”, desfășurat în localitatea ucraineană Vinnytsia. Obișnuiți să joace în țară în sitemul 8+1, micii fotbaliști pregătiți de antrenorii Mihai Drăgoi și Andrei Minciună au jucat pentru prima dată în sistemul clasic 11 la 11, pe teren mare și au avut evoluții notabile.

În faza grupelor, Politehnica Iași a disputat cinci meciuri și a încheiat pe locul 3, cu 8 puncte și un golaveraj 2-2.

Echipa ieșeană a câștigat cu scorul de 1-0 meciurile cu Azovstal Mariupol (gol Timofte Rareș) și Cernomoreț Odessa (gol Timofte Rareș), a remizat alb în întâlnirile cu Metalist Harkov și Zmina Kiev (echipă care avea să câștige trofeul, după o finală cu Șahtior Donețk) și a cedat cu 0-2 în fața formației ucrainene Vozkhod Kiev.

În meciurile de clasament, Poli Iași s-a impus cu scorul de 4-2 în întâlnirea cu Barsa Sumy din Ucraina (goluri Barău Victor, Urbanovici Ianis, Plămadă Dragoș și Ciobanu Eduard) și a pierdut alte două partide, 0-1 cu FC Mariupol și 0-2 cu Zimbru Chișinău, situându-se în final pe locul 15.

Antrenorii Mihai Drăgoi și Andrei Minciună au deplasat în Ucraina un lot format din următorii jucători: Morăraşu Cătălin, Gherman Fabyan, Păstrăv Răzvan (portari), Timofte Rareş, Dobrea Denis, Matei Robert, Plămadă Dragoş, Acasandrei Iosif, Bulut Onur, Boz Andrei, Olariu Mario, Gheorghiu Ştefan, Pandeli Ianis, Petrilă Mario, Ciobanu Eduard, Oacheş Rareş, Urbanovici Ianis, Barău Victor, Amironesei Mălin și Pintilii Robert.

”A fost un turneu extrem de puternic, foarte util copiilor, la care au participat echipe valorose din Ucraina, cum ar fi Șahtior Donețk, Metalurg Zaporoje, Metalist Harkov. Obișnuiți să joace în sistemul 8+1 în România, copiii au jucat acum 11 la 11, pe teren mare și au făcut-o foarte bine. A fost o experiență foarte bună pentru ei. Au fost meciuri echilibrate, spectaculoase, cu niște adversari puternici din Ucraina, care beneficiază de condiții de excepție. Am văzut o bază la standarde internaționale, cu absolut toate facilitățile. Noi ne-am simțit antrenori, iar micuții jucători s-au simțit fotbaliști”, a declarat antrenorul Mihai Drăgoi.