GALERIE FOTO | Popești-Leordeni – Progresul Spartac 2-2 | Ilfovenii întrerup seria victoriilor rivalei din București

Syntax error in album specification. Album does not exist: 23

Popești-Leordeni și Progresul Spartac au remizat, scor 2-2, în cadrul etapei cu numărul 22 din Seria a II-a a Ligii a III-a.

Ilfovenii au deschis scorul în minutul 13, printr-o lovitură sigură de cap a lui Angelo Anghilini. După doar nouă minute, arbitrul a dictat penalty pentru Progresul Spartac și Ciprian Stanciu a transformat fără probleme, ca de fiecare dată. De alte trei minute au avut nevoie progresiștii pentru a prelua conducerea pe tabelă. Petruț Vlad a înscris și și-a dus echipa în avantaj la vestiare, spre nemulțumirea gazdelor care au acuzat că neacordarea unui corner a dus la golul bleu-albaștrilor.

În partea secundă a jocului, antrenorul Viorel Dinu a apelat la artileria grea și i-a introdus în teren pe tânărul Bogdan Ilie și pe veteranul Nicușor Dumitru, care a împlinit chiar în ziua meciului vârsta de 32 de ani. Au ieșit Viorel Dinu, celălalt „soldat universal” al Popeștiului (41 de ani) și Alexandru Păun. Dumitru, căpitanul obișnuit al echipei, a revenit după o accidentare la gleznă, ce l-a ținut șapte luni departe de teren. În minutul 63, a intrat și juniorul Vlad Mârzea în locul lui Robert Constantinescu.

Cele trei schimbări au fost de bun augur pentru echipa ilfoveană. Lucian Neață a reușit să restabilească egalitatea la Popești în minutul 73 și a declanșat nebunia pe banca tehnică.

Între timp, Andrei Erimia a efectuat și el două schimbări. Au ieșit Curt Cadolar și Marius Dițu și au intrat Marin Luca, fostul jucător al Popeștiului, respectiv Robert Cazaciuc. Cu toate acestea, bucureștenii nu au reușit să mai marcheze și s-au oprit la șase victorii consecutive în acest retur de campionat.

A fost un meci dur, tensionat, în care jucătorii au încercat să profite chiar și de cel mai mic contact. Criticile la adresa arbitrajului nu au lipsit nici ele, dar nici galeria fidelă a progresiștilor.

În urma acestui rezultat, Progresul Spartac rămâne pe locul 4 în clasament, cu 42 de puncte, în timp ce Popești-Leordeni face 33 de puncte și revine pe locul 5, poziție pe care o pierduse după victoria echipei Înainte Modelu în fața celor de la FCSB II. (VEZI CLASAMENTUL)

Pentru ilfoveni urmează întâlnirea cu ultima clasată, CSM Oltenița, sâmbătă, de la ora 17:00. De cealaltă parte, Progresul Spartac își va trage sufletul și va câștiga la masa verde, având programat meciul contra echipei Delta Dobrogea Tulcea, exclusă din campionat.

POPEȘTI-LEORDENI – PROGRESUL SPARTAC 2-2
(Anghelini ’13, Lucian Neaţă ’73 / Ciprian Stanciu ’22, Andrei Vlad ’25)

Popești: Duțu – Anghelini, Vincene, Moldoveanu, Drăgan, Burlacu, Dinu (Ilie ’51), Păun (Dumitru ’51), Stângă, Constantinescu (Mârzea ’63), Neață (Ciotoianu ’89)
Rezerve neutilizate: Ciobanu, Dobre, Magoșmartean
Antrenor: Viorel Dinu

Progresul: Răduță – Vlad, Leafu, Parfeon, Grigore, Stanciu, Donca, Cadolar (Luca ’69), Tudorache, Dițu (Cazaciuc ’86), Radu (Turbatu ’46)
Rezerve neutilizate: Săndescu, Lolescu, Apostol, Geană
Antrenor: Andrei Erimia

Comments are closed.