Voleibalistele de la Penicilina Iași s-au calificat la turneul final

Voleiul feminin ieşean continuă să trăiască prin echipele de cadete şi speranţe ale clubului Penicilina. La speranţe, jucătoare născute în 2005 şi 2006, formaţia pregătită de fosta mare voleibalistă Tatiana Popa a reuşit să se califice la turneul final al Campionatului Naţional, după două faze semifinale în care a disputat şase jocuri.

În Semifinala I (şase serii a câte 4 echipe), la Târgovişte, tinerele sportive ieşene au obţinut două victorii cu Dinamo Bucureşti şi Sport Plus Brăila, pierzând în faţa gazdelor de la CSS. Cum doar prima clasată din fiecare serie a obţinut dreptul de calificare la turneul final, au fost organizate alte două grupe pentru două locuri, cu participarea a câte patru echipe, cele mai bine clasate în prima etapă semifinală.

Penicilina a evoluat pe teren propriu la sfârşitul săptămânii trecute, în compania formațiilor ACS Bravol Braşov, CS Medgidia şi CSS Tulcea, grupări pe care le-a învins cu acelaşi scor 3-0 şi a ocupat locul întâi în clasament.

Astfel, voleibalistele ieşene, susţinute financiar de Compania Antibiotice, obţin dreptul de a juca pentru al doilea an consecutiv în finala întrecerii, alături de alte şapte cluburi. Lotul care a realizat acest succes este alcătuit din Alexia Moroşanu, Ioana Loghin, Alexandra Goldan, Ema Brumă, Alexia Muşinschi, Adela Pădurariu, Yvone Hrib, Carla Ciobanu, Rebeca Munteanu, Claudia Racu, Iarina Creangă şi Eva Lazăr.

„Suntem foarte bucuroase pentru această calificare. Este al doilea an în care ajungem între cele mai bune opt echipe de speranţe din ţară şi ne gândim la podiumul naţional,

chiar dacă vor fi meciuri foarte grele în turneul final. Mulţumim doamnei Tatiana Popa pentru ce ne-a învăţat în aceşti cinci ani de când facem volei, clubului care ne-a oferit condiţii de antrenament şi de deplasare foarte bune şi părinţilor care au fost permanent alături de noi”, a declarat Alexia Moroşanu.

La rândul ei, longeviva jucătoare a Penicilinei, Tatiana Popa, acum antrenoarea grupelor de cadete şi speranţe, a subliniat că succesul se datorează sprijinului consistent primit din partea Companiei Antibiotice (director general, ec. Ioan Nani), pentru întreg procesul de pregătire al tinerelor jucătoare şi pentru asigurarea condiţiilor de participare la campionatele naţionale. „Doresc ca aceste adolescente să crească frumos şi să devină voleibaliste valoroase. Lucrăm mult la antrenamente, dar dincolo de sport vreau ca ele să deprindă şi o cultură generală vastă, prin învăţătură. Sunt eleve la diferite şcoli din Iaşi şi ne bucurăm, în cele mai multe cazuri, de sprijinul cadrelor didactice şi ale conducerilor, pentru buna împletire a învăţăturii cu sportul”, a spus Tatiana Popa.

La cadete, jucătoare născute în 2003 şi 2004, Penicilina s-a calificat în faza semifinală, unde a ocupat locul 3 în seria a VI-a de la Baia Mare.