Poli Iași propune schimbarea sistemului competițional în Liga I. Ambrosie: ”Sistemul cu play-off și play-out ucide spectacolul!”

După Viitorul Constanța, Poli Iași reacționează și propune schimbarea sistemului competițional în Liga I. Oficialii din Copou susțin varianta lui Gică Hagi și propun trecerea la un sistem cu 16 echipe în Liga I și implicit la renunțarea la play-off și play-out. Președintele executiv al grupării din Copou, Adrian Ambrosie, aduce și argumente în acest sens.

”Poli Iași susține propunerea lui Gică Hagi de a se renunța la sistemul cu play-off și play-off și trecerea la 16 echipe în primă fază. Actualul sistem distruge spectacolul, dezavantajează echipele care muncesc și acumulează puncte în sezonul regulat. Acest sistem favorizeză puține echipe, mai exact pe cele care în sezonul regulat nu fac nimic, nu obțin puncte. Echipe care nu fac nimic în turul și în returul campionatului, ajung să câștige două meciuri după ce li se înjumătățesc punctele și ajung la nivelul celorlalte echipe care au acumulat multe puncte. Nu este corect! Practic, nu fac nimic în campionat, iar în ultima parte, cu o mică infuzie de capital și de jucători, anulează munca altor formații”, a declarat președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie.

Șeful executivului din Copou consideră că Liga I ar trebui să copieze modelele campionatelor puternice din Europa, unde se joacă în sisteme clasice.

”Sistemul actual ucide spectacolul și clubul Politehnica Iași susține varianta modernă propusă de Gică Hagi, cu 16 echipe în primul sezon, apoi trecerea la 18 echipe. Uitați-vă la meciul dintre FCSB și CFR! Un meci de un nivel slab. Echipele care trag la campionat ucid spectacolul, iar cele care luptă pentru evitarea retrogradării la fel. Sunt echipe de tradiție în ligile inferioare, cum sunt Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, care vor veni în Liga I. Campionatele puternice din Europa nu au sistem cu play-off și play-out și nu vor avea niciodată, dovadă că în Spania, Italia, Franța, Anglia sau Germania avem sisteme clasice”, a conchis Ambrosie.