Poli Iași caută primul succes din acest an pe teren propriu, în fața Chiajnei

Echipa Politehnica Iași întâlnește în această seară, pe teren propriu, formația Concordia Chiajna, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din play-out-ul Ligii I de fotbal.

Meciul se va disputa pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou, cu începere de la ora 18.00.

Înaintea acestui meci, echipa pregătită de Flavius Stoican ocupă locul 3 în play-out, cu 23 de puncte, în timp ce Chiajna se află pe ultimul loc, cu 14 puncte.

Tot astăzi, de la ora 21.00, Dinamo București și FC Botoșani se întâlnesc în ultimul meci din etapa a 6-a a play-out-ului.

Fără victorie pe teren propriu de aproape două luni și jumătate, Poli Iași nu-și mai poate permite niciun pas greșit în Copou dacă vrea să stea departe de zona locurilor de baraj. Elevii lui Flavius Stoican au pierdut ultimele patru meciuri în fața propriilor suporteri și văd meciul de luni, cu ultima clasată Concordia Chiajna, ca pe un prilej excelent de a rupe acest blestem al terenului propriu. Antrenorul Politehnicii admite că echipa sa a rămas datoare în fața propriilor fani și a punctat că victoria în fața Chiajnei este obligatorie.

”Trebuie să câștigăm acest meci. Suntem datori în fața suporterilor, nu am reușit să luăm puncte pe teren propriu în acest play-out și cred că a venit momentul. Vrem să avem liniște în ceea ce privește rezultatele, iar o victorie în meciul de luni ne-ar da mult mai multă liniște, nu ar mai fi o presiune în meciurile ce urmează. Întâlnim o echipă care a obținut o victorie mare împotriva Dunării, a marcat trei goluri, are un moral bun. Nu ne va fi ușor, dar trebuie să câștigăm neapărat acest meci și vom face totul pentru a obține cele trei puncte”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, care a dezvăluit cum va aborda partida de luni: ”Terenul arată din ce în ce mai bine, nu cred că va fi o problemă, chiar dacă va trebui să construim. Vrem să punem presiune din primul minut pe adversar, trebuie să-i facem pe oaspeți să simtă că joacă în deplasare”.

Optimist în ceea ce privește obținerea primului succes din acest an pe propriul teren este și stoperul Florin Gardoș.

”Este important să luăm trei puncte în acest meci și să câștigăm pentru prima dată pe teren propriu în play-out. Sunt convins că vom face un meci bun și vom lua trei puncte. Terenul arată mult mai bine decât la meciul cu Dinamo, semn că se vrea. Eu cred că putem spera măcar la locul 2 în play-out, primul loc este destul de greu de atins. Valorile sunt apropiate și se poate intâmpla orice”, a punctat Florin Gardoș, care nu are emoții în ceea ce privește retrogradarea: ”Nu suntem în pericol de retrogradare. Nu cred că este un pericol pentru noi”.

Fără vârf de meserie

Ca și în celelalte meciuri, Stoican nu va avea în teren un vârf veritabil și va fi nevoit să improvizeze în ofensivă cu un mijlocaș. ”Din păcate, atacantul Boris Garros lipsește, este o absență importantă pentru noi, pentru că vom fi nevoiți să jucăm fără vârf împins. Probabil îl voi folosi pe Platini atacant”, a completat antrenorul Iașiului.

Tehnicianul s-a referit și la viitorul său pe banca echipei din Copou: ”Nu am semnat încă prelungirea, dar au fost discuții. Sunt de clarificat mai multe aspecte, la nivelul părții financiare, la nivelul lotului de jucători. Probabil după Paște vom ști mai multe. Eu îmi doresc să continui la Iași”.