Analiza etapelor 6 play. ZGÂRCENIE

Titlul se referă la faptul că în această etapă au fost și goluri puține, și jocuri de o calitate îndoielnică. Și sus, și jos. De aceea, tot cu zgârcenie voi folosi și eu text despre ceea ce s-a întâmplat în weekend-ul floriilor.

De sus, cel mai important element de consemnat a fost revenirea distanței de 5 puncte dintre CFR Cluj și FCSB. CFR Cluj, cu un joc economicos dar cu apăsare pe accelerație atunci când a fost nevoie, a stors-o de toate punctele pe Sepsi, o figurantă a play-off-ului. La fel ca Astra, care de asemenea nu deranjează pe nimeni, ba oferă și debuturi fericite pentru antrenorii adverși, așa cum s-a întâmplat acum cu cel al lui Papură. Cât despre Viitorul, aceasta continuă să-i facă viața grea lui FCSB, chiar și atunci când își permite să lase titulari pe bancă. Umilitor pentru roș-albaștrii. Dar e cel mai frumos și corect răspuns pe care i-l poate da Hagi lui Becali pentru toate măgăriile pe care i le-a făcut acesta din urmă de-a lungul timpului.

Jos era să vedem o etapă numai de egaluri, dacă Dinamo, prin Mamoutou Ndiaye (în foto), nu marca norocos la final în poarta Botoșaniului. Așa că nu s-au schimbat prea multe. Ceva îmi spune însă că aceste ultime trei echipe, Hermannstadt, Dunărea și Concordia, vor rămâne și la final sub linie. Să vedem în ce ordine.

 

Cifre

# CFR este prima echipă din acest sezon care i-a luat toate cele 12 puncte unei adversare, în cazul de față Sepsi. De altfel, însumat și cu sezonul trecut, are 6 victorii din tot atâtea meciuri cu secuii.

# Gaz Metan și Dunărea Călărași s-au aflat la al treilea 0-0 consecutiv, singurul scor consemnat între ele în acest sezon.

# A fost primul egal la Iași între CSMP și Concordia, într-a 9-a partidă în dulcele târg.

# CSMP Iași a urcat pe locul 44 în clasamentul all-time, depășind Unirea Urziceni.

# Un debut, Francisc Cristea (CSMP Iași)

# Primul gol pentru Mihăilă (U Craiova 1948 CS), Lendrić (Hermannstadt) și Mamoutou Ndiaye (Dinamo)

# A 150-a linie în Liga I pentru asistentul bucureștean, Bogdan Gheorghe

# Primul meci ca antrenor principal în Liga I precum și prima victorie pentru Corneliu Papură (U Craiova 1948 CS)