Flavius Stoican: ”Derby-ul moldav cu FC Botoșani va fi unul crâncen”

Tehnicianul Politehnicii Iași, Flavius Stoican, anticipează un meci crâncen și închis la Botoșani, duminică, în prima zi de Paște.

”În ultimele meciuri ne-am impus în fața Botoșaniului, și pe teren propriu, și în deplasare. Ne dorim să facem și acum o nouă partidă bună, dar nu va fi deloc ușor. Nici ei nu trec printr-un moment mai bun. Echipa care va fi mai echilibrată, mai atentă, mai așezată, care va greși mai puțin, aceea va câștiga. Va fi un meci crâncen, cu dueluri aprige. Va fi un meci închis, pentru că este important pentru ambele formații să nu piardă. Echipa cu jucătorii mai lucizi în momente de criză va avea câștig de cauză”, a spus Stoican.

Acesta a explicat de ce a admis că echipa sa se simte mult mai bine în deplasare decât pe teren propriu și a explicat motivele: ”Ne așteaptă un derby, unul al Moldovei. Chiar dacă nu suntem în play-off, ambele echipe s-au bătut până în ultima clipă cu șanse la play-off. Datele s-au mai schimbat acum, meciurile sunt din ce în ce mai aprige, mai disputate și lipsește spectacolul pentru că fiecare echipă vrea să acumuleze puncte. În deplasare jucăm mult mai bine, aducem puncte și vrem să menținem aceeași linie, iar apoi să spargem gheața și pe teren propriu. În deplasare stăm foarte bine pe faza defensivă și încercăm să jucăm mai bine pe contraatac. Acasă este și presiunea rezultatului. Pe teren străin, dacă stăm bine, adversarul va greși cu siguranță, de aceea și rezultatele mai bune. Sunt mai multe spații pe contraatac. Când vine o echipă și se apără acasă, avem o problemă că trebuie să-i desfacem”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Tehnicianul Iașiului nu va conta în acest meci pe atacantul Boris Garros, accidentat, în timp ce Burlacu și Narcis Bădic sunt incerți. Vor reveni în schimb în primul unsprezece Ionuț Cioinac și Moussa Sanoh, absenți în etapa trecută.

”Jucăm și la 3 noaptea, pentru că trăim cu banii din drepturi”

Stoican nu este deranjat de faptul că echipa sa va juca în prima zi de Paște: ”Nu contează că jucăm în prima zi de Paște. Poate ne convenea și nouă vineri, așa cum joacă Chiajna, iar apoi să mergem cu familiile, dar avem timp după aceea să stăm la masă și să ne liniștim. Jucăm și de Paște, și de Crăciun, jucăm și la 3 noaptea. Oamenii dau bani, ei plătesc salariile jucătorilor. Mare parte din echipe trăiesc din acești bani din drepturi, acesta e adevărul”.