Mai bine în deplasare! Poli Iași a câștigat ultimele două deplasări, dar în Copou nu s-a mai impus din februarie

Poli Iași a uitat să mai câștige pe teren propriu în Liga I! De la acel 1-0 cu Gaz Metan Mediaș, meci disputat pe 10 februarie, echipa lui Flavius Stoican nu a mai învins pe nimeni în Copou.

Ba mai mult, în cele cinci meciuri disputate de atunci pe arena ”Emil Alexandrescu”, ieșenii au bifat un singur punct! Și acela cu ultima clasată Concordia Chiajna, luni, scor 1-1, în etapa a 6-a din play-out. Astfel, dacă ținem cont de faptul că ieșenii vor disputa următoarele două partide în deplasare, la Botoșani (în ultima rundă din tur) și Voluntari (prima etapă din retur), Poli va ajunge la o pauză incredibilă de trei luni fără succes în fața propriilor suporteri.

Trei victorii în ultimele patru deplasări

Dacă pe teren propriu suferă enorm, Poli pare să se simtă, în schimb, mult mai bine pe teren străin. Dovadă stau cele două victorii consecutive obținute în deplasare în play-out, ultimele de altfel, la Călărași și la Pitești, cu Hermannstadt. Mai mult, trei din ultimele patru victorii ale ieșenilor au fost obținute în deplasare, dacă adăugăm și acel succes obținut pe terenul Viitorului, în finalul sezonului regulat.