Oficialii ieșeni iau măsuri după umilința de la Botoșani. Jucătorii și staff-ul, amendați!

Președintele executivAdrian Ambrosie a pus tunurile pe jucători după rezultatul umilitor cu Botoșaniul, scor 0-3 și a avertizat că cine nu-și va revizui atitudinea față de fotbal, va fi pus pe liber înainte de finalul campionatului.

”Trag un semnal de alarmă la nivelul vestiarului! Nu mai tolerăm lipsa de implicare și indiferența la antrenamente și la jocuri! Rămânem cu jumătate din jucători, dar cu cei care vor să joace fotbal. Flavius Stoican le-a luat apărarea după fiecare meci mai puțin reușit, după fiecare eșec, iar ei nu i-au răsplătit încrederea. Am făcut sacrificii pentru ei, ne-am împrumutat și le-am achitat restanțele salariale pe o lună și jumătate, pentru a nu avea grija banilor. Pentru a se gândi doar la fotbal. Sunt cu banii aproape la zi. Așteptăm să joace, să dea totul, să fie concentrați. Au doar o lună restanță în timp ce alte echipe nu au mai văzut bani de câteva luni. Și joacă, câștigă meciuri, sunt implicați! Poli Iași nu e sanatoriu sau pensiune, să stați degeaba și să vă luați salariul. Dacă nu jucați fotbal, plecați! Voi avea o discuție foarte clară cu antrenorul Flavius Stoican și cu staff-ul tehnic, să ne spună care sunt jucătorii de care trebuie să ne despărțim acum. Înainte de finalul sezonului. Pentru că așa nu se mai poate”, a ”tunat” președintele Adrian Ambrosie.

Vor fi amendați

Șeful executivului din Copou a anunțat că jucătorii și staff-ul tehnic vor fi amendați după eșecul de la Botoșani.

”Așa cum le-am oferit prime de victorie atunci când au câștigat și au făcut performanță, acum, pentru contraperformanță, vom lua măsuri pecuniare. Vom umbla la prime. Încă nu am decis suma, vom discuta acest lucru în Comitetul Director, în următoarele zile. Evident, măsura va aplicată și staff-ului tehnic. Toată lumea trebuie să sufere. Împreună ne-am bucurat la victorii, împreună trebuie să avem de suferit și la înfrângeri”, a completat Ambrosie, care crede că jucătorilor le-a fost mintea la cu totul altceva decât la fotbal în meciul de la Botoșani: ”Am jucat slab, fără nerv, fără finalizare. Mintea le-a fost probabil la sărbători, la miel, la ouă roșii. Mai puțin la fotbal. Și vor plăti pentru asta! Și ca și când nu ar fi fost suficient și jocul nostru, a mai intervenit și arbitrajul, care a rupt echilibrul la 0-0 cu un penalty foarte ușor acordat”.

”Să arate că au caracter”

Președintele Politehnicii Iași speră totuși ca jucătorii să se trezească în partea a doua a play-out-ului și să demonstreze că merită să facă parte din lot și în stagiunea viitoare.

”În astfel de momente grele se văd caracterele adevărate. Vreau ca jucătorii să dea dovadă de caracter în aceste ultime 7 etape. Sezonul este compromis, este clar. A fost un an în care am stat mai mult prin procese și prin tribunale, iar acest lucru s-a răsfrânt și asupra vestiarului. Am ratat obiectivele, dar acum ne dorim să mai ștergem ce mai putem pe acest final de campionat. Vrem să terminăm pe un loc cât mai sus, iar jucătorii să prindă acest mesaj al executivului și să dea maxim pe teren în ultimele partide. Va fi o selecție. Cine va juca fotbal și va da totul pentru acestă echipă, va rămâne la Iași. Cine nu, va pleca! Eu sper totuși ca ei să recepționeze acest mesaj al nostru, să dea maximum și să demonstreze că merită să joace la Iași în sezonul viitor”.

foto: Politehnica Iasi.