EXCLUSIV / Își felicită foștii colegi pentru promovarea în Liga a II-a! Marian Constantinescu, cu gândul la Turris: „Mi-ar fi plăcut să mă bucur alături de ei”

Turris Turnu Măgurele a promovat matematic în Liga a II-a, iar o parte dintre merite i se pot atribui și fostului căpitan Marian Constantinescu, care și-a pus amprenta asupra jocurilor din turul campionatului.

În iarnă, s-a rupt lanțul de iubire dintre Constantinescu și Turris, deși se vorbea despre o posibilă colaborare între el și antrenorul Erik Lincar, la nivelul băncii tehnice. Totuși, fotbalistul a rămas cu gândul la echipa teleormăneană și a păstrat relațiile bune cu cei din conducerea clubului.

„Sincer, mă bucur pentru ei, pentru că sunt acolo oameni cu care am ținut legătura și cărora chiar le-am transmis mesaje de felicitări. Mi-ar fi plăcut să mă bucur și eu alături de ei. Chiar vorbeam cu președintele și mi-a mulțumit pentru aportul adus în turul de campionat. Eu tot ce am făcut am făcut cu sufletul. Mă bucur că au promovat și le transmit tot binele din lume. Să le dea Dumnezeu să poată face față și în Liga a II-a. E mai greu. Sunt echipe mai bune, echipe care vor să își îndeplinească obiectivele, care vor să promoveze, e cheltuială mai mare, sunt deplasări mai lungi. Toți acești factori contează. Mai ales anul ăsta, chiar au fost echipe de tradiție care s-au luptat pentru promovare. Nu va fi ușor pentru ei, dar trebuie să treacă la nivelul următor. Cu siguranță se vor întări în vară”, a mărturisit Marian Constantinescu, în exclusivitate pentru 100% Sport.

Nu îl lasă inima să pună ghetele în cui

Întrebat despre o posibilă revenire la Turris, „Costi” nu s-a sfiit să dezvăluie o parte din planurile sale: „Eu nu sunt un tip ranchiunos. Tot ce am făcut, am făcut cu pasiune și plăcere, dar nu cred eu că mai au nevoie de aportul meu ca jucător. Poate din alt punct de vedere. O să merg și eu pe drumul antrenoratului. Eu chiar mă vedeam acolo alături de Eric Linkar, să rămânem împreună pentru o colaborare mai lungă, să îi fiu secund, mai ales că am Licența A. Încă nu am pus ghetele în cui. Rămâne de văzut la vară ce am de gând. Mai am cinci etape să mă bucur de fotbal și apoi voi decide ce voi face. Momentan, renasc. Dau iarăși goluri. Înseamnă că încă mai fac față la nivelul ăsta din moment ce am șase goluri și sunt golgheterul echipei. Îmi place ceea ce fac și o fac cu pasiune, atât cât mai pot. Nu mă las bătut”.

Ajuns la 37 de ani, Marian Constantinescu joacă acum la AFC Hărman, echipa de pe locul 10 al Seriei a V-a din Liga a III-a. Este aproape de casă și, deși condițiile nu sunt la cele mai înalte standarde, „Costi” joacă încă din plăcere. Nu este singurul nume „greu” de la Hărman. Acesta îi are coechipieri pe Mugurel Buga, Răzvan Damian, Marius Burlacu și Rareș Forika, fotbaliști trecuți prin eșaloanele superioare.

„Nivelul este foarte modest. Nu vine nimic din spate. De aceea mă mai gândesc ce fac de la vară (n.r. râde). Mă simt bine că sunt acasă. Condițiile sunt de Liga a III-a. La Turris erau condiții bune, aici sunt mai modeste. Joc de plăcere, că altfel agățam ghetele în cui și mă apucam de construit blocuri”, a spus Marian Constantinescu.

  • Laurențiu 14 mai 2019 at 22:07

    Mulțumim Marian Constantinescu pentru tot ce ai făcut la Turris Turnu Măgurele și îți doresc tot binele din lume.Doamne ajută !!!

Comments are closed.