Pleacă sau nu Flavius Stoican de la Poli Iași? Reacția conducerii clubului din Copou

Invitat în emisiunea ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iași, președintele executiv Adrian Ambrosie a vorbit pe larg despre situația antrenorului Flavius Stoican și a explicat în ce condiții s-ar putea produce o despărțire între cele două părți.

”În momentul de față Flavius Stoican este antrenorul echipei, dânsul a fost reconfirmat recent în funcție de către Comitetul Director până la sfârșitul sezonului. Dar un antrenor este ținut în funcție de rezultate. Este cunoscută acea vorbă că un antrenor stă în permanență cu valiza la ușă. Flavius Stoican este un antrenor ca toți ceilalți. Cât timp va avea rezultate, va continua la această echipă. Evident, dacă și dânsul va dori. Noi ne dorim acest lucru. Dacă nu sunt rezultate și el consideră că nu se mai poate, ne-am strâns bărbătește mâna și fiecare își vede de drumul lui. Flavius este un om de cuvânt. Înțelegerea noastră a fost că atunci când el consideră că nu mai poate redresa echipa, ne strângem mâinile și ne despărțim. Nu trebuie să se ajungă la demisii sau la demiteri. Se poate ajunge la o întrerupere a angajamentului de comun acord și să ne despărțim în relații civilizate. Dar deocamdată nu este cazul. Cel puțin nu din partea noastră. Avem încredere că poate redresa echipa”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie în emisiunea ”Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iași.

Acesta este de părere că toate turbulențele din conducere au afectat echipa în acest sezon: ”Au fost multe lucruri care au tulburat activitatea sportivă, plecând de la asocierea cu directorul general Horia Sabo și continuând cu selecția defectuoasă făcută în vară. În anumite partide au fost rezultate peste așteptări, dar iată că a venit și reculul”.

”În situația dată, Poli Iași are antrenor. Iar acesta este Stoican”

Ambrosie a subliniat că nu a discutat cu niciun antrenor despre o posibilă venire în Copou, dar i-a asigurat pe suporterii Iașiului că, în cazul despărțirii de Stoican, Poli va avea un tehnician capabil să facă performanță.

”S-a scris înaintea meciului despre Bergodi, Zenga, Neagoe… Sunt speculații. Îi respect pe toți aceștia, sunt antrenori care au făcut performanțe pe la echipele la care au trecut. Dar în situația dată, Poli Iași are antrenor. Iar acesta este Stoican. Dacă se va întâmpla să ajungem în situația de a nu putea continua cu el, atunci cu siguranță vom găsi cea mai bună soluție pentru ca Poli să aibă un antrenor cel puțin la fel de valoros precum Flavius, care a reușit să ducă echipa în play-off în sezonul trecut. Întotdeauna vrem să avem un antrenor care să facă performanță și să ducă echipa în cupele europene. Cu Cristiano Bergodi am vorbit pentru prima dată la Voluntari, duminică, iar cu Walter Zenga niciodată nu am discutat. Cu Eugen Neagoe am vorbit doar atunci când a fost transferul lui Dylan Flores la Sepsi. Sunt doar speculații în ceea ce privește venirea acestora în Copou. Și cu Nicolae Dică am vorbit la Voluntari, asta nu înseamnă că vine Dică la Iași”, a msi spus Ambrosie la Radio HIT Iași.

Vrea continuitate pe banca tehnică

Ambrosie a lăsat să se înțeleagă că își dorește să continue cu Flavius Stoican până la sfârșitul sezonului, după care se va trage linie. ”Pe parcursul unui sezon sunt momente când primul impuls după un meci nereușit este să renunți. S-a mai întâmplat asta, iar Comitetul Director l-a reconfirmat în funcție, tocmai pentru că avem încredere în antrenorul Flavius Stoican. Noi luăm în calcul doar victoria în meciul cu Dunărea Călărași, de sâmbătă. Nu ne gândim la un alt rezultat. Ideal este ca nici el, nici noi să nu ne gândim acum la demiteri sau la demisii, pentru că echipa are nevoie de liniște de continuitate în acest moment. Jucătorii trebuie să fie concentrați la maximum pe următoarele meciuri. Din punctul nostru de vedere, i-am dat un vot de încredere până la expirarea contractului. Dar dacă el dorește să plece, noi nu putem interveni împotriva voinței lui”.