Rezultat de excepție pentru luptătorul ieșean Florin Lambagiu. Sportivul de la CS Scorpions Iași a remizat cu campionul mondial Artur Kyshenko, în China

Luptătorul ieșean Florin ”Rambo” Lambagiu, un tânăr de doar 23 legitimat la CS Scorpions, s-a întors recent din China, unde a luptat la categoria 81 kg cu campionul mondial Artur Kyshenko, un ucrainean sextuplu campion mondial la stilul muay thay și finalist în K1 Max.

Lupta dintre Lambagiu și Kyshenko a avut loc pe 1 mai, în orașul chinez Xichan, în cadrul promoției MAS Fight și s-a încheiat la egalitate. Un rezultat excelent pentru tânărul luptător ieșean pregătit de antrenorul Mihai Constantin.

”Să faci egal cu un campion mondial și de șase ori campion mondial în muay thay, este un rezultat excelent pentru Florin Lambagiu. Un egal cât o victorie. A fost un duel cu reguli foarte dure, au fost permise loviturile de cot, de genunchi, proiectări, ghilotine, diferite procedee. A fost o îmbinare între MMA și K1, iar Florin al nostru a avut o evoluție foarte bună. A opus o rezistență foarte bună în fața campionului mondial, iar acest rezultat de egalitate va conta pentru viitorul său”, a declarat antrenorul Mihai Constantin, managerul clubului sportiv Scorpions Iași, care a fost susținut în pregătirea lui Florin Lambagiu de preparatorul fizic Florin Agheorghesi.

Lambagiu și antrenorul său Mihai Constantin au petrecut sărbătorile pascale prin avioane, drumul spre orașul Xichan, unde a avut loc gala, fiind parcurs în peste 40 de ore.

”A fost un drum extrem de obositor. De la București până în orașul în care s-a desfășurat evenimentul am făcut peste 40 de ore. Am schimbat trei avioane, am avut două escale, la Moscova și la Beijing, unde am stat 12 ore. A fost foarte obositor, dar mă bucur că Florin a trecut cu bine peste această problemă și a avut o comportare foarte bună”, a mai spus Mihai Constantin.

În ceea ce privește meniul de Paște, Constantin și elevul său au dus dorul preparatelor tradiționale și s-au mulțumit cu ”delicatesele” locale: ”În loc de carne de miel am servit carne de câine cred. Sau ce-o fi fost. Nu știu ce animal era în farfurie. În rest, mult orez și spaghete servite cu bețișoare. Am dus lipsa sărmăluțelor și a celorlalte preparate tradiționale”.

Pentru Lambagiu urmează o nouă confruntare în piramida Dynamite Fighting Show, de la Cluj-Napoca, gală programată în luna iunie.