Liga 2 Etapa a XXXV-a. Săptămâna clarificărilor

Eşalonul secund se grăbeşte către finalul sezonului şi propune în această săptămână alte două runde la capătul cărora, în mare măsură, lucrurile se vor clarifica la ambii poli ai clasamentului.

Pandurii Târgu Jiu-Chindia Târgovişte

Gorjenii au ajuns într-o situaţie ingrată în clasament şi au acută nevoie de puncte. Chindia, de cealaltă parte, ajunge la Târgu Jiu pentru a câştiga şi a ajunge, duminică, la partida de pe teren propriu cu Metaloglobus, în postura de a sărbători promovarea în prima ligă

Pronostic: x2

Metaloglobus Bucureşti-Luceafărul Oradea

Laszlo Balint şi jucătorii acestuia ţintesc un loc cât mai sus în ierarhia finală şi au prima şansă de a obţine toate punctele puse în joc. Orădenii şi-au conturat poziţia în eşalonul secund şi pentru următoarea ediţie de campionat şi ajung mai degajaţi în Capitală

Pronostic: 1

CS Baloteşti-Energeticianul

Partidă capitală pentru echipa antrenată de Viorel Tănase care are nevoie de victorie în confruntarea cu o grupare gazdă deja retrogradată în cel de al treilea eşalon competiţional.

Pronostic: 2

Sportul Snagov- ASU Poli Timişoara

Sportul a ieşit din cursa pentru locurile promovabile dar oferă, de fiecare dată, prestaţii solide. Timişorenii nu sunt scutiţi de emoţii pe final de sezon şi speră la punct (e) din deplasarea de pe terenul fostului lider al competiţiei.

Pronostic: x2

Farul Constanţa-Daco Getica Bucureşti

Gazdele sunt favoritele unei partide care ar putea aduce, definitiv, liniştea în tabăra „marinarilor”. Bucureştenii au o nouă deplasare dificilă, după drumul lung parcurs până la Oradea etapa trecută, în dorinţa de a nu pleca cu mâna goală de la Constanţa.

Pronostic: 1

UTA- Aerostar Bacău

Meci poate capital pentru gruparea din Bacău situată în subsolul ierarhiei. Nici arădenii nu mai stau mai comod în clasament având un program dificil pe final de sezon competiţional.

Pronostic: 1

ACS Poli Timişoara-FC Argeş

Gruparea antrenată de Vivi Răchită este retrogradată deja în Liga a III-a dar luptă, în continuare, pentru puncte. FC Argeş şi-a câştigat deja locul şase în ierarhia finală şi priveşte mai mult către viitorul sezon.

Pronostic: 1x

Dacia Unirea Brăila-CS Mioveni

Ultima clasată se agaţă de orice prilej pe teren propriu pentru a mai adăuga, măcar, un punct în clasament. Mioveniul a rămas fără antrenor, Daniel Opriţa fiind demis, şi încearcă să câştige la Brăila pentru a mai linişti, puţin, apele agitate din sânul echipei.

Pronostic: 2

Academica Clinceni- U Cluj

Derbiul etapei care opune două formaţii aflate pe podium la ora confruntării. Victoria este cuvântul de ordine într-un joc în care sunt multe ambiţii de ambele părţi. Liderul vrea să deschidă şi mai larg porţile către prima ligă, în timp ce adversarii se gândesc chiar mai sus decât locul de baraj pe care îl ocupă

Pronostic: x

Ripensia Timişoara-Petrolul

Cu şanse mici de a mai prinde locul de baraj, Petrolul va lupta să câştige fiecare partidă dintre cele patru rămase. Timişorenii alcătuiesc una dintre trupele echilibrate şi valoroase ale seriei şi nu sunt dispuşi să facă concesii trupei petroliste.

Pronostic: 1x