Mini-interviu cu Florin Matache. „Echipa din Horezu are capacitatea să depășească rezultatele din sezonul actual”

Flacăra Horezu a urcat vara trecută în Liga a 3-a, dând culoare seriei a 3-a, în care a evoluat. Căci știe deja, înainte cu două etape de final, că se va situa pe podium, doar poziția exactă nefiind cunoscută încă, dacă va fi doua sau a treia, ceea ce este o mare performanță pentru o nou-promovată. În prezent, ocupă locul 3, având două puncte mai puțin decât U Craiova 1948 FC, locul secund. Din această serie, se știe deja, Turris Oltul Turnu Măgurele este virtual promovată în eșalonul secund.  Având în vedere acest parcurs bun al echipei din zona olăritului, i-am cerut câteva impresii unuia dintre cei care au zămislit această echipă, cel supranumit „Eroul de la Liberec”, Florin Matache.

 

Cum ți s-a părut prima ta experiență de antrenor? Simți că ai acumulat experiență?

Sunt mulțumit pentru prima mea experiență ca antrenor. Cred că împreună cu Adi Popa și nea Gicu Diaconescu am făcut dintr-o nou-promovată o echipă care a stat numai pe locurile fruntașe și va termina la final pe podium. A fost o experiență frumoasă. Se acumulează experiență pe toată durata carierei de antrenor.

Ești mulțumit de comportarea echipei din Horezu?

S-a descurcat excelent, am făcut o selecție foarte bună și am adus jucători cu experiență, dar și copii foarte buni și cuminți, trebuie specificat și acest lucru, cu toții ajutând echipa.

Care au fost plusurile?

Unitatea de grup, criteriile tactice și valoarea individuală a jucătorilor.

Care au fost minusurile?

Lipsa numerică a lotului.

A fost Turris Oltul Turnu Măgurele prea puternică pentru a te fi putut lupta la promovare cu ea?

Da. Putem spune fără ocolișuri că da. O echipă care a jucat, a pus presiune pe adversar și care și-a dorit, într-adevăr, promovarea.

Cum ți s-a părut nivelul valoric al seriei?

Am urmărit meciuri și din celelalte serii și pot să spun, fără să supăr pe cineva, ca seria a 3-a a fost cea mai echilibrată, valoric vorbind.

Crezi că poate fi capabilă echipa ta de o performanță superioară în sezonul viitor? Simți că s-a închegat?

Echipa din Horezu are capacitatea să depășească rezultatele din sezonul actual și sunt sigur ca așa se va întâmpla. Este unită, jucătorii se cunosc între ei și merită toți păstrați pentru sezonul viitor, mai ales că anul acesta la Flacăra Horezu au debutat la seniorat 13 copii. Nu știu dacă este mult sau puțin.

Fiind portar, ce părere ai avut de oamenii pe care i-ai avut pe acest post?

Am avut șansa să aducem la echipă doi tineri portari talentați, Robert Popa și Denis Vlădoi, care au debutat la rândul lor la o echipă de seniori și au făcut-o foarte bine.

Aveți în vedere să mai aduceți jucători?

Este devreme de vorbit despre jucători, mai sunt două etape și apoi vedem care va fi obiectivul trasat de conducere, sezonul acesta fiind salvarea de la retrogradare.

Apropo de conducere, cei de-acolo sunt mulțumiți?

100% cei din conducere sunt foarte mulțumiți și țin să mă repet… Își doresc mai mult și vor reuși, pentru că au capacitatea necesară, locuitorii zonei iubesc fotbalul, iar în anii ce vor urma, Flacăra Horezu va reprezenta județul Vâlcea cu succes.