Spectacol la Cupa Preventis, un puternic turneu internațional de badminton desfășurat la Iași

Sala Polivalentă din Iași a găzduit, în perioada 10-12 mai, ediția a 8-a a turneului internațional de badminton ”Cupa Preventis”, competiție organizată de clubul ieșean Preventis.

La fileu s-au reunit aproape 150 de sportivi din România, Moldova, Bulgaria, Ucraina, Franța, Statele Unite, Maroc, Malaezia, Vietnam și Rusia, aceștia participând la mai multe categorii de vârstă, de la copii și până la amatori trecuți de 50 de ani.

”Turneul Cupa Preventis a ajuns la a opta ediție și ne bucurăm că am putut aduce și în acest an la start sportivi din mai multe țări, între care și Statele Unite, Franța, Maroc, Malaezia sau Vietnam. A fost un concurs puternic, cu meciuri extrem de spectaculoase. Competiția a fost de un nivel ridicat și a demonstrat că rămâne una dintre cele mai puternice organizate an de an în țară și în străinătate”, a declarat antrenorul Alina Mihaela Popa, președintele secției de badminton din cadrul CS Preventis Iași, care a fost susținută în organizarea competiției de președintele clubului Preventis Iași, dr. Petre Crivoi și de antrenorul Vlad Popa.

Republica Moldova, locul 1 pe națiuni

În clasamentul pe națiuni, Republica Moldova s-a clasat pe primul loc, cu 14 medalii de aur, 13 de argint și 24 de bronz, România s-a situat pe locul secund, cu 11 medalii de aur, 11 de argint și 17 de bronz, iar Ucraina a completat podiumul, cu 5 distincții de aur, 2 de argint și 4 de bronz.

Medalii obținute de sportivii ieșeni

Șapte dintre sportivii de la cluburile ieșene Politehnica și Preventis au reușit să urce pe cea mai înată treaptă a podiumului, aceștia fiind: Alina Mihaela Popa (Liga A), Anda Podaru (Liga C), Gabriel Popa, Mihai Popa, Carmen Schipor, Maria Schipor, Ramona Sandu (Categoria Lovers).

Sportivii ieșeni medaliați cu argint: Vladimir Leadavschi (Open), Catrinel Cîrlan, Cristina Turicianu (Liga B), Robert Andrei Popa, Matei Mardare, Ovidiu Biciin, Aurelia Onofrei, Beatrice Șaramet, Miruna Nechifor (Liga C), Constantin Cârlan, Mihai Popa, Vlad Popa, Gabriel Popa (Lovers), Roxana Ciobanu (Under 13).

Sportivii ieșeni medaliați cu bronz: Vitalie Izbaș (Open), Irina Călin (Liga A), George Hariton (Veterani), Mugur Barbu, Ioana Biciin (Liga A), Paul Lupașcu, Sânziana Preda, Aurelia Onofrei (Liga C), Matei Alexandru, Maria Schipor (Under 13), Andreea Sandu, Constantin Cârlan, Andrei Zubcu.