Ieșeanul Alexandru Crețu, campion în Slovenia cu NK Maribor

Fostul fotbalist al Politehnicii Iași, Alexandru Crețu, a cucerit titlul de campion al Sloveniei cu formația NK Maribor. În vârstă de 27 de ani, mijlocașul crescut în Copou și-a trecut în palmares primul său titlu din carieră și are șansa de a realiza eventul, echipa sa fiind calificată și în finala Cupei Sloveniei.

Într-un meci din etapa a 33-a a campionatului Sloveniei, echipa lui Alex Crețu, cu jucătorul ieșean integralist, s-a impus în deplasarea de la NK Celje cu scorul de 3-1, după ce a reușit să revină de la 0-1 și și-a asigurat matematic titlul cu trei runde înainte de finalul sezonului.

În finala Cupei Sloveniei, NK Maribor va întâlni, pe 30 mai, marea rivală Olimpija Ljubljana, fosta echipă a lui Alex Crețu.

”Este un sentiment unic. E primul meu titlu de campion. Nu am mai trecut prin așa ceva în carieră. Acum ne concentrăm pe finala Cupei Sloveniei. Ar fi extraordinar să luăm eventul”, a declarat Alexandru Crețu.

Aflat anul trecut pe lista preliminară a selecționerului Cosmin Contra pentru meciurile amicale cu Suedia și Israel, Crețu speră ca prin evoluțiile sale la echipa de club să ajungă și la lotul național.

”Am fost și sunt monitorizat de către staff-ul echipei naționale. Cei de acolo sunt oameni profesioniști. Dacă voi merita, voi fi la lot. Sunt persoane care urmăresc evoluțiile mele. Am fost și sunat. Dacă vor considera că merit să fiu la lot, voi fi acolo”, a adăugat Alex Crețu, care a felicitat CFR-ul din Cluj pentru titlul câștigat în Liga I: ”Vreau să-i felicit pe cei de la CFR pentru titlul cucerit. L-au meritat. La CFR Cluj s-a muncit mult. Acolo e doar muncă. A fost foarte greu campionatul anul acesta. Dar CFR a meritat. Au o echipă cu jucători experimentați, au câștigat titlul pe drept”.