Etapa 10 play-off, 11 play-out. U Craiova a realizat „tripla”

S-a încheiat play-off-ul. Un singur meci mai era de interes în ultima etapă, cel care decidea locul 3, U Craiova 1948 CS sau Viitorul. Prima a continuat șirul insucceselor din ultima vreme și se poate spune că a realizat „tripla”, dar în mod invers, adică după ce a ratat titlul și cupa (nu că ar fi fost prea aproape de ele), acum a venit rândul locului 3. Noroc că Viitorul pare capabilă să câștige cupa, căci altfel s-ar alătura acestei colecții și Liga Europa. Oricum, echipa lui Hagi merita să se situeze pe podium și merită felicitări.

Altădată cei de la FCSB ar fi comandat lăzi întregi de șampanie pentru o victorie în fața lui CFR Cluj. Acum însă… O victorie datorată doar unei execuții de excepție a lui Filipe Teixeira (în foto), cu care și-a… consolidat predestinatul loc 2.

A mai rămas „suspansul” din play-out de care se bucură ca niște adolescenți întârziați cei de la LPF. Probabil că pentru aceste ultime două etape, vor trebui făcute niște lucrări de consolidare a tribunelor de la stadioanele care le vor găzdui, ca să facă față afluxului de spectatori…

Cifrele etapei

# Două modificări în clasamentul all-time, CSMP Iași a trecut pe locul 43, depășind pe FC Maramureș, iar FC Voluntari pe 57, depășind pe Dinamo Brașov/Cluj.

# Mai rar așa ceva, FC Voluntari și Dunărea Călărași au terminat la egalitate toate cele 4 partide în care s-au confruntat în actualul sezon.

# Gheorghe Hagi a atins 250 de goluri marcate ca antrenor în prima ligă.

# Numere de meciuri rotunde: 200 pentru A. Mureșan (CFR Cluj), 100 pentru Mrzljak (Astra), Cr. Manea (CFR Cluj), Gardoș (CSMP Iași) și Golofca (FC Botoșani), meciul 50 pentru Val. Costache (CFR Cluj).

# Două debuturi: Itu (CFR Cluj) și Balaska (Sepsi)

# Al 10-lea gol în primul eșalon pentru Balaure (Astra) și Filipe Nascimento (CSMP Iași). Totodată primul pentru R. Jaadi (Dinamo)

# A 150-a „linie” în Liga I pentru Ciprian Danșa (Oradea)