Un nou scandal la Poli Iași! Președintele Ambrosie, atac dur la adresa unui jucător

Un nou scandal în Copou! Criticat public de jucătorul Ionuț Cioinac, căpitan al Politehnicii Iași în deplasarea de la Chiajna în absența lui Cosmin Frăsinescu și Ovidiu Mihalache, președintele executiv Adrian Ambrosie a reacționat dur și l-a pus la zid pe elevul lui Flavius Stoican.

”Dacă esta e cauza pierderii meciului cu 4-1, o întârziere de 10 zile la salariu, înseamnă că e foarte grav. Sunt surprins să aud asta de la Cioinac, un jucător care a beneficiat de pe urma clubului, a avut avantaje mari. Sunt surprins că a făcut aceste afirmații. Dar va suporta consecințele conform Regulamentului de Ordine Interioară. Sunt surprins, pentru că am avut discuții cu ei și le-am explicat care este situația. Înainte de meciul cu Dinamo le-am dat un salariu restant, cu mari sacrificii. Ne-am împrumutat și le-am achitat un salariu, pentru a fi liniștiți. Acum au un singur salariu restant, scadența a fost pe 15 mai, deci întârzierea era de doar 11 zile la ora jocului. Cioinac să înțeleagă că niciun jucător nu a plecat de la acest club fără să-și primească banii. Și nici nu s-a ajuns ca la alte cluburi, să fie întârzieri de 4-5 luni. Și anul trecut jucătorii și-au luat banii mai târziu, după ce am primit banii din drepturile TV”, a reacționat președintele Adrian Ambrosie, care i-a adresat un mesaj tăios lui Ionuț Cioinac: ”Dacă domnul Cioinac caută țap ispășitor, atunci să se uite în oglindă. Asta e recomandarea mea după eșecul cu 4-1. Am încercat să le oferim condiții dintre cele mai bune la jucători, așa cum putem și noi după toate necazurile pe care le-am avut. Deplasările se fac doar cu avionul, se fac cu câteva zile înainte de meci. Dacă vor condiții ca la alte echipe, putem trece și noi la autocar, la revenirea acasă după meci… Cui nu-i convine, e liber să plece. Avem nevoie de jucători de caracter la această echipă. Iar caracterul se formează în circumstanțele zilnice, este dovedit în momentele dificile ale vieții”.

”Nu e normal să intri în vacanță înainte de terminarea campionatului. Se vede efectul acestui sistem păgubos, fără miză. Jucătorii intră în vacanță înainte de final”, a mai spus Ambrosie.

Surse din club susțin că, potrivit Regulamentului de Ordine Interioară, Ionuț Cioinac riscă o amendă de până la 2.000 de euro după ieșirea de la finalul partidei cu Chiajna.

”Nu am fost pregătiți ca să zic așa pentru acest joc. A fost acel 0-0 cu Dinamo și după aceea cred că am intrat cu toții în vacanță, începând de la conducerea administrativă și până la noi. Îl aşteptăm pe domnul preşedinte să rezolve mâine sau poimâine. Deja a trecut o săptămână. Ne-a promis că vineri, nu s-a rezolvat nimic. Îl aşteptăm luni, marţi sau măcar vineri. Din păcate trebuie să înţeleagă cei din conducere, că promisiunile pe care le fac şi de care nu se ţin se răsfrâng asupra echipei şi uitaţi unde se ajunge. Din cauza promisiunilor, nu neapărat a banilor. Dar și din cauza banilor, că bani ne-au promis. Trebuie să înțeleagă și ei că ne facem și noi niște planuri cu acei bani pe care îi muncim, ne tratează cum ne tratează și uite la ce se ajunge. Un scor cu o echipă care e deja retrogradată, noi o echipă cu pretenții, vrem play-off, Europa League, ajunge să ne bată Chiajna cu scorul ăsta rușinos, pe care nu reau să îl pronunț. Noi suntem sătui de promisiuni, dar nu pot să vorbesc eu despre viitorul clubului. Asta puteți să-l întrebați pe domnul președinte Eu mai am contract încă un an, să vedem dacă ei mă mai vor în continuare Dacă nu, suntem bărbați, ne strângem mâna și fiecare pe drumul lui”, spunea Cioinac dupa meciul cu Chiajna.