Sabrerul ieșean Alexandru Eva, campion la ”Cupa Riposta”

La București a avut loc, în week-end-ul trecut, a 10-a ediție a turneului internațional de sabie ”Cupa Riposta”, competiție pentru copii sub 13 ani ce a reunit la start sportivi din România, Grecia, Spania, China și Bulgaria.

Printre competitori s-au aflat și doi sabreri foarte talentați de la Clubul Sportiv Mușchetarul Iași, pregătiți de antrenorul emerit Iulian Bițucă și de antrenorul Daniel Pintelei.

Alexandru Eva s-a clasat pe primul loc și a intrat în posesia medaliei de aur după un parcurs fără greșeală. Sabrerul ieșean în vârstă de 13 ani a câștigat șase asalturi în grupă, iar până în finală a trecut fără probleme de alți patru sportivi.

În finală, Alexandru Eva s-a impus cu scorul de 10-3 în fața unui sabrer din Spania.

O evoluție promițătoare a avut și Catinca Zarina Ciobanu, o fetiță în vârstă de doar 8 ani aflată la al doilea turneu al său. Ciobanu a intrat în eliminări directe, dar dincolo de poziția finală este importantă participarea sa la un astfel de turneu și acomodarea cu atmosfera unui puternic concurs internațional.

Antrenorul emerit Iulian Bițucă s-a declarat mulțumit de evoluția celor doi copii pe care îi pregătește la CS Mușchetarul Iași.

”Sunt foarte mulțumit de modul cum s-au prezentat cei doi sportivi. Alexandru Eva a devenit campion după ce a trecut în finală de un spaniol, iar evoluțiile sale au fost apreciate de către toți cei prezenți la turneu. Este un copil talentat, valoros, care promite mult. Sunt mulțumit și de evoluția Catincăi Ciobanu, care este la al doilea său concurs”, a declarat antrenorul emerit Iulian Bițucă, cel care a crescut în ultimele decenii la CSM-CSS Unirea Iași generații de sabreri de valoare, în frunte cu Alin Lupeică, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Alexandru Sirițeanu, Cosmin Hânceanu, Radu Tofan și mulți alții.