Alin Buzărin scrie despre interesul neașteptat de scăzut din jurul meciului cu Norvegia: Ce mai faceți, dragi tricolori? Dar tu, dragă Cosmin Contra?

Pe niciun site de sport, în niciun grupaj de știri tv din domeniu, între principalele titluri nu găsești vreunul care să se refere la meciul de la Oslo! Actualitatea e electrică precum norii care aduc furtuna, dar printre fulgere nu e niciunul cu nuanțe tricolore.

Rednic își dă demisia, Edi nu mai vine, e prezentat Bogdan Andone, e numit Neagoe, ard copăceii din fața hotelului lui Negoiță…Unde să mai dai ceva și de echipa națională? Și ce să spui? Că se antrenează, că urmează meciul cu norvegienii…Banalități! Normal că urmează, dacă a fost programat pe 7 iunie!

Alooooo! Azi e 5 iunie și se pleacă spre fiorduri!!!! Redacțiile aproape că n-au oameni pe care să-i trimită la aeroport. Toți reporterii, toți fotografii, sunt mobilizați spre Săftica să vadă dacă se vor reaprinde focurile bengale de la Rin…

Meciul cu Norvegia nu e important acum, dar va deveni extrem de important vineri seara, către miezul nopții, dacă nu-l câștigăm. Atunci se vor ivi specialiști peste specialiști care vor analiza, vor despica, vor filosofa. Acum specialiștii sunt concentrați pe jilțurile aurite din Aviatorilor, pe focurile dinamoviste și mai joacă și Simona sfert de finală la Paris, eveniment care va fi comentat de noul eșantion de experți în tenis, pricepuții de dată recentă în smash-uri și long-line-uri.

Există însă explicații pentru această trecere a echipei naționale în plan nu secund, ci de-a dreptul marginal. Deși meciul e aproape decisiv, deși calificarea în sine e extraordinar de importantă, pentru că vom găzdui niște meciuri de la Turneul Final, dar și ceremonia tragerii la sorți, echipa națională coboară pe scara interesului fiindcă ea se pare că nu mai produce acel fior care s-o aducă în față. Pe vremuri, când Pițurcă sau Anghel Iordănescu ferecau porțile, iar reporterii se cățărau în copaci sau pe garduri, orice poză surprinsă printre crengi căpătând valoarea unui document istoric. Acum ușile de la Mogoșoaia sunt aproape mereu deschise, dar nu prea mai are cine să intre pe ele. Oricând o numire la FCSB sau un mic incendiu la Dinamo stârnesc mai mare interes decât niște banale antrenamente ale ”tricolorilor”.

Să-i dea Dumnezeu lui Cosmin Contra inspirație și jucătorilor putere! Meciul din Norvegia e mai important decât ne dăm seama. Decât orice excentricitate aurită a lui Gigi și decât orice joc de-a fetița cu chibriturile din Vitan!

Ne vedem aici, pe acest spațiu, sâmbătă, să comentăm cum a fost la Oslo. Hai România!