Suporterii Politehnicii Iași, apel disperat către primar

Liderii mai multor grupări de suporteri ieșeni încearcă să pună presiune pe autoritățile locale, cărora le cer să susțină financiar echipa de fotbal din Copou. Liga Suporterilor Iași ”Legione Azzura” a trimis primarului Mihai Chirica și președintelui CJ Maricel Popa un comunicat semnat de către președintele Cătălin Anechitoaiei și solicită o întâlnire la care să participe și conducere clubului.

”Asociaţia LIGA SUPORTERILOR IAŞI ”LEGIONE AZZURA”, în calitate de Preşedinte, împreună cu GRUPUL SUPORTERILOR IEȘENI, în urma articolelor și declarațiilor apărute în mass-media și în mediul online, privind situația financiară a echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI prin prezenta, vă rugăm a organiza o întâlnire la care să participați dumneavoastră în calitate de Primar al Municipiului Iași, reprezentanți ai Departamentului de Sport din cadrul Primăriei Iași, Reprezentanți ai Consiliului Director si Președintele clubului de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI, și o parte reprezentativă a suporterilor și susținătorilor echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI, pentru a avea o discuție privind perspectivele și proiectele clubului pentru sezonul competițional 2019-2020, dar și pentru următoarele sezoane, despre posibilitatea implicării suporterilor în susținerea acestor proiecte, despre crearea unui mediu propice performanțelor sportive, despre situația financiară a clubului și de identificare a unor modalități legale de implicare a autorităților locale în susținerea financiară a echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI. Imaginea orașului nostru este asociată de cele mai multe ori cu performanțele echipei de fotbal”, scrie în comunicatul semnat de către președintele Cătălin Anechitoaiei”.

La rândul său, Daniel Talpalaru, președintele Asociației ”Old Boys Politehnica Iași”, a declarat că echipa din Copou trebuie susținută de către Primărie, pentru că este un brand al orașului.

”Ne dorim să avem o întâlnire cu domnul primar Mihai Chirica, în cadrul căreia să găsim soluții de susținere a acestei echipe. Politehnica Iași este un brand al orașului, este un fenomen, o stare de spirit. Iașiul are nevoie de această echipă, fotbalul românesc are nevoie de Politehnica Iași. Împreună cu domnul primar și cu conducerea clubului sperăm să găsim soluții de a ieși din acest impas. Echipele de fotbal din mai multe orașe ale țării sunt susținute de către municipalități și sunt convins că pot fi găsite soluții legale și la Iași”, a declarat și Daniel Talpalaru.